Šport
69 ogledov

"Pred nami najdaljša dneva v življenju"

rokomet, Slovenija EPA
Slovenski rokometaši so z zmago proti evropskim podprvakom naredili velik korak k tretji uvrstitvi rokometne reprezentance na olimpijske igre.

Slovenski rokometaši so v prvem polčasu proti Španiji prejeli 16 zadetkov, v drugih 30 minutah pa se je mreža slovenskih vrat zatresla le petkrat. Slovenija na uradni tekmi še nikoli ni prejela tako malo zadetkov v enem polčasu.

"Začetek tekme ni bil dober, saj so Španci z lahkoto narekovali ritem igre, naša obramba pa je bila premehka. A vedeli smo, kaj je v igri, zato smo v drugem polčasu iztisnili iz sebe maksimum. Odločilne so bile tudi obrambe vratarja Škofa. Ni še čas za evforijo, saj vozovnice za Rio še nimamo v rokah," je po tekmi s Španci dejal krožni napadalec Vid Poteko.

"Ta zmaga je prišla v pravem trenutku. Verjetno ni bilo veliko ljudi, ki so verjeli v nas, toda ko se je tekma bližala koncu, smo tudi sami spoznali, da lahko premagamo Španijo. Tekma je bila podobna tisti na Poljskem. Vedeli smo, da lahko zmagamo le z dobro obrambo, saj Španci z vsem spoštovanjem v napadu niso najboljši. Z zmago smo opravili pol naloge. Pred nami sta verjetno najdaljša dneva v življenju," je menil Sebastian Skube, ki se bo v naslednjih dveh dneh s soigralci pomeril še s Švedsko in Iranom. Za preboj na olimpijske igre v Braziliji zadošča že drugo mesto v skupini.

"Glede na to, kako dobro smo igrali obrambo v drugem polčasu, je ta zmaga še bolj sladka. Med polčasom smo si v slačilnici povedali, da toliko zadetkov ne smemo prejeti, vratar Škof nas je s svojimi obrambami dvignil v pravem trenutku, tudi ostale taktične zamisli pa so se poklopile v celoto," pa je odličen dosežek čete Veselina Vujovića pokomentiral s šestimi zadetki prvi strelec tekme Jure Dolenec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.