Premagali jih niso že 66 let

Foto: Epa
Foto: Epa
Na svetovnem prvenstvu v ragbiju je podeljena prva medalja.
Oglej si celoten članek

Branilka naslova Nova Zelandija je na svetovnem prvenstvu v ragbiju v Jokohami na tekmi za tretje mesto kar s 40:17 premagala Wales in osvojila bron.

"All Blacks" so se po porazu v polfinalu, z 19:7 jih je odpravila Anglija, znesli nad Walesom, ki je že ob polčasu zaostajal za 18 točk. Tudi v drugem delu so gledalci, med katerimi sta bila tudi nekdanji japonski cesar Akihito in njegova žena Michiko, videli popolno prevlado novozelandske ekipe. Wales tako trikratnih svetovnih prvakov ni premagal vse od leta 1953.

Novozelandci so se že po polfinalu poslovili od možnosti, da bi po letih 1987, 2011 in 2015 še tretjič zaporedoma in skupno četrtič postali najboljši na svetu. So pa ob eni srebrni medalji osvojili še tretji bron na SP ter so najuspešnejša reprezentanca v zgodovini prvenstev.

Škandal Sodnik poskrbel za velik incident na SP

V soboto dopoldne po slovenskem času se bosta v Jokohami za zlato pomerili še Anglija in Južnoafriška republika. Južnoafričani bodo proti Angliji v svojem tretjem finalu lovili še tretji naslov svetovnega prvaka.

Napredovanje Velik uspeh Encijanov, za to so se trudili sedem let

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.