Šport
114 ogledov

Premagali jih niso že 66 let

Nova Zelandija ragbi Epa
Na svetovnem prvenstvu v ragbiju je podeljena prva medalja.

Branilka naslova Nova Zelandija je na svetovnem prvenstvu v ragbiju v Jokohami na tekmi za tretje mesto kar s 40:17 premagala Wales in osvojila bron.

"All Blacks" so se po porazu v polfinalu, z 19:7 jih je odpravila Anglija, znesli nad Walesom, ki je že ob polčasu zaostajal za 18 točk. Tudi v drugem delu so gledalci, med katerimi sta bila tudi nekdanji japonski cesar Akihito in njegova žena Michiko, videli popolno prevlado novozelandske ekipe. Wales tako trikratnih svetovnih prvakov ni premagal vse od leta 1953.

Novozelandci so se že po polfinalu poslovili od možnosti, da bi po letih 1987, 2011 in 2015 še tretjič zaporedoma in skupno četrtič postali najboljši na svetu. So pa ob eni srebrni medalji osvojili še tretji bron na SP ter so najuspešnejša reprezentanca v zgodovini prvenstev.

Jaco Škandal Šport Sodnik poskrbel za velik incident na SP

V soboto dopoldne po slovenskem času se bosta v Jokohami za zlato pomerili še Anglija in Južnoafriška republika. Južnoafričani bodo proti Angliji v svojem tretjem finalu lovili še tretji naslov svetovnega prvaka.

Ragbi, Slovenija, Encijani Napredovanje Šport Velik uspeh Encijanov, za to so se trudili sedem let
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.