Prepoved za katalonske zastave, Barca ogorčena

Foto: EPA
Foto: EPA
Na finalu kraljevega pokala v Madridu, kjer se bo Barcelona pomerila z Athletic Bilbaom, niso dovoljene katalonske zastave.
Oglej si celoten članek

Policija v Madridu na stadion Vecente Calderon, ki bo 22. maja gostil finale kraljevega pokala, ne bo dovolila vstopiti osebam, ki bodo nosile katalonske zastave. Takšna je odločitev španske nogometne zveze, ki so jo sprejeli v sredo zvečer.

Barcelona je hitro reagirala na prepoved: "Ogorčeni smo, ne strinjamo se s prepovedjo katalonskih zastav. Menimo, da je to napad na človekove pravice in svobodo izražanja. Barcelona je slednjo vedno podpirala, od predstavnikov vlade pa zahtevamo, da uporabijo zdravo pamet in omogočijo vzdušje, ki si ga oba kluba tudi zaslužita."

V preteklosti je sicer tudi Uefa že kaznovala Barcelono zaradi katalonskih zastav. Po tekmi proti Bayerju je katalonski klub moral celo plačati kazen v višini 40.000 evrov. Zastava naj bi bila znak katalonskih teženj po neodvisnosti, pri evropski nogometni zvezi pa so menili, da s tem navijači na tekmah poskrbijo za politično sporočilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.