Šport > Nogomet
37 ogledov

Prepoved za katalonske zastave, Barca ogorčena

Barcelonski navijači s katalonskimi zastavami EPA
Na finalu kraljevega pokala v Madridu, kjer se bo Barcelona pomerila z Athletic Bilbaom, niso dovoljene katalonske zastave.

Policija v Madridu na stadion Vecente Calderon, ki bo 22. maja gostil finale kraljevega pokala, ne bo dovolila vstopiti osebam, ki bodo nosile katalonske zastave. Takšna je odločitev španske nogometne zveze, ki so jo sprejeli v sredo zvečer.

Barcelona je hitro reagirala na prepoved: "Ogorčeni smo, ne strinjamo se s prepovedjo katalonskih zastav. Menimo, da je to napad na človekove pravice in svobodo izražanja. Barcelona je slednjo vedno podpirala, od predstavnikov vlade pa zahtevamo, da uporabijo zdravo pamet in omogočijo vzdušje, ki si ga oba kluba tudi zaslužita."

V preteklosti je sicer tudi Uefa že kaznovala Barcelono zaradi katalonskih zastav. Po tekmi proti Bayerju je katalonski klub moral celo plačati kazen v višini 40.000 evrov. Zastava naj bi bila znak katalonskih teženj po neodvisnosti, pri evropski nogometni zvezi pa so menili, da s tem navijači na tekmah poskrbijo za politično sporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.