Prestop košarkarja, ki je v "mehurčku" napadel Dončića

Foto: Epa Harrell in Dončić sta po incidentu zakopala bojno sekiro.
Foto: Epa Harrell in Dončić sta po incidentu zakopala bojno sekiro.
Prvaki lige NBA Los Angeles Lakers so se okrepili z najboljšim šestim igralcem lanske sezone.
Oglej si celoten članek

Košarkarsko moštvo Los Angeles Lakers se je prvi dan sklepanja pogodb na tržnici prostih igralcev v severnoameriški ligi NBA okrepilo z Montrezlom Harrellom.

Američan je bil v minuli sezoni izbran za najboljšega šestega igralca lige, z jezerniki pa je podpisal dvoletno pogodbo v višini 38 milijonov dolarjev.

Šestindvajsetletnik, ki je zadnje tri sezone igral za Los Angeles Clippers, je v minulem tekmovalnem obdobju v povprečju dosegal 18,6 točke in 7,1 skoka na tekmo.

Skorajšnji pretep Škandal! Kar je Harrell storil Dončiću, bi lahko imelo resne posledice

Foto: Getty Images harrell dončić

Prvaki iz mehurčka v Orlandu so tako po Dennisu Schröderju in Wesleyju Matthewsu dodali še tretjega igralca, s katerim so pomladili moštvo v lovu za drugim naslovom zapovrstjo. Los Angeles je sicer zapustil Dwight Howard, ki bo kariero nadaljeval pri Philadelphia 76ers.

Moštva s slovenskimi igralci so bila prav tako aktivna prvi dan odprtja tržnice. Miami Heat so poleg podaljšanja pogodbe Gorana Dragića oznanili, da se vrača tudi center Meyers Leonard, ki je podpisal dvoletno pogodbo v vrednosti 20 milijonov dolarjev.

Je pa moštvo s Floride zapustil Derrick Jones mlajši, ki je odšel k Portland Trail Blazers (2 leti, 19 milijonov dolarjev). Dallas Mavericks Luke Dončića je po dobrih predstavah v mehurčku ob koncu minule sezone podpisal pogodbo s Treyem Burkom (3 leta, 10 milijonov dolarjev).

Iz oči v oči Dončić se je soočil s človekom, ki ga je ozmerjal s "belopolto pi*ko"

Denver Nuggets, za katerega igra Vlatko Čančar, so si zagotovili zvezdnika Reala iz Madrida Facunda Campazza. Argentinec bo dve leti nosil dres Denverja, ki bo Realu odštel kar šest milijonov dolarjev za odkup pogodbe. Finančne podrobnosti sodelovanja še niso znane.

Moštvo je sicer zapustil Jarami Grant, ki je podpisal triletno pogodbo z Detroit Pistons (60 milijonov dolarjev). Z Detroitom sta pogodbi podpisala tudi centra Jahlil Okafor in Mason Plumlee. Pri Los Angeles Clippers ostaja Marcus Morris (4 leta, 64 milijonov dolarjev), pri Brooklynu pa ostrostrelec Joe Harris (4 leta, 75 milijonov dolarjev). Še en ostrostrelec, ki je bil po poročanju ameriških medijev na spisku želja Dallasa, Latvijec Davis Bertans ostaja v Washingtonu, s katerim je sklenil petletno pogodbo v višini 80 milijonov dolarjev.

Najvišjo pogodbo je za uvod letošnje tržnice podpisal De'Aaron Fox, ki ostaja pri Sacramento Kings. Kot omejenemu prostemu igralcu mu je moštvo ponudilo najvišjo možno pogodbo za pet sezon, ki mu bo prinesla 163 milijonov dolarjev.

Čustveno Novica hudo udarila tudi Dragića in Dončića: "Bogovi košarke, to ni pošteno!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.