Tektonski pretres v Madridu, Zidane se poslavlja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sloviti klub bo v prihodnje vodil nov trener.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je z mestnim rivalom Atléticom vpet v oster boj za naslov prvaka. Dve tekmi pred koncem sezone imajo Jan Oblak in soigralci dve točki naskoka pred "belim baletom", a si zaradi slabšega medsebojnega izkupička v primeru dveh zmag Reala ne smejo privoščiti niti remija.

Real bo v nedeljo zvečer gostoval pri bilbajskem Athleticu, naslednji teden pa gostil Villarreal. To bosta zadnji tekmi, ki ju bo s klopi trinajstkratnih evropskih prvakov vodil Zinédine Zidane.

Legendarni Francoz je že pred tednom dni ekipi sporočil, da se bo po koncu sezone poslovil. To je storil po izpadu iz Lige prvakov in pred prvenstvenim obračunom s Sevillo. Ker je igralcem po treningu sporočil omenjeno novico, je tudi zamudil na takratno novinarsko konferenco, poroča Onda Cero.

Opa! Zvezdnika Tottenhama zasačili ob poljubljanju hčerke Pepa Guardiole

Zidane je na druženju s sedmo silo pred srečanjem v Bilbau še potrdil medijska poročanja. "So situacije, v katerih si koristen in so druge, ko moraš v dobro vseh oditi," je na neposredno vprašanje o odhodu dejal Francoz.

Slednji je še enkrat pohvalil ekipo, ki je kljub neverjetnemu številu poškodb - predvsem v obrambi, skoraj do konca ostala v igri za obe najbolj prestižni lovoriki.

Foto: Profimedia Zinédine Zidane Real Madrid

Nekdanji francoski reprezentant je na klopi Madrida v dveh mandatih (zaenkrat) osvojil enajst lovorik. V tem parametru ga prekaša le Miguel Muñoz s štirinajstimi naslovi.

Zidana so v preteklih tednih pogosto povezovali s selitvijo v torinski Juventus. Na madridski klopi pa so kandidati za njegovo zamenjavo Nemec Joachim Löw, Italijan Massimiliano Allegri in klubska legenda Raúl González Blanco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.