Prevc na SP ''kopiral'' Kranjca

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenija se lahko pohvali z dvema naslovoma svetovnega prvaka v smučarskih poletih, med dosežkoma Petra Prevca in Roberta Kranjca pa je moč potegniti več vzporednic.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc se je z izjemnimi predstavami na Kulmu zapisal v zgodovino slovenskih smučarskih skokov, saj je postal drugi Slovenec in prvi po Robertu Kranjcu z naslovom svetovnega prvaka v smučarskih poletih.

Med dosežkoma najboljšega skakalca na svetu in enega najboljših letalcev vseh časov pa lahko potegnemo več vzporednic, na kar je ob vrnitvi v domovino opozoril tudi selektor reprezentance Goran Janus.

VREME

Organizatorji v Vikersundu so zaradi težav z vetrom izpeljali le dve od predvidenih štirih serij. Nestanovitvne razmere so krojile tudi razplet v Bad Mitterndorfu, kjer so odpovedali četrto serijo.

FINALNI SKOK

Prevc je svetovni prvak postal s skokom, dolgim 244 metrov, kar je identična daljava, s katero si je laskavi naziv pred štirimi leti priskakal Kranjec.

VRSTNI RED

Prevc je v neposrednem boju za naslov prvaka premagal Norvežana (Kenneth Gangnes), tretje mesto je osvojil Avstrijec (Stefan Kraft).

Iste države so krojile vrh pred štirimi leti v Vikersundu, kjer sta se za Kranjcem zvrstila Rune Velta (Norvežan) in Martin Koch (Avstrijec).

RAZLIKA 

Foto: EPA robert kranjec Končna razlika med Prevcem in Gangneson je znašala 3,3 točke, čeprav je slovenski šampion v treh skokih skupaj presegel 700 metrov (243, 213,5, 244).

Podobno izenačeno je bilo na dvoboju Kranjca in Velte, slovenski letalec je slavil z natanko tremi točkami prednosti.

Lov na kristalni globus se nadaljuje

Karavana smučarskih skokov se bo iz Avstrije preselila na Poljsko, kjer bo 24. januarja v Zakopanah na sporedu nova tekma za svetovni pokal. Prevc, vodilni v skupnem seštevku in lastnik rumene majice, ima 245 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Severinom Freundom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.