Prevc: "Odhajam z dvignjeno glavo."

Foto: Epa Peter Prevc
Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala je bil najboljši slovenski predstavnik na obeh tekmah v Nižnem Tagilu.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je na ruskem prizorišču tekem svetovnega pokala dokazal, da se njegova forma vzpenja. V dveh dneh je vpisal dve osmi mesti ter tako poskrbel za lep obet pred nadaljevanjem sezon.

Avstrijska zmaga Peter Prevc znova najboljši med Slovenci

V nedeljo je v finalni seriji izgubil samo eno mesto, še bolje pa mu je kazalo v soboto, ko je po polovici tekme celo vodil, na koncu pa je tudi po zaslugi neugodnih razmer končal na osmem mestu.

"Z današnjim osmim mestom sem zadovoljen. Uspela sta mi dva kar dobra skoka, razmere so bile tudi dobre. Zelo sem zadovoljen, da sem preko celotnega vikenda prikazal dobre skoke na visokem nivoju. Dvakrat sem bil med deseterico in iz Nižnega Tagila grem lahko z dvignjeno glavo," je povedal najstarejši Prevc.

Odmevi Peter Prevc: "Prostora za takšne napake ni"

Vtise po drugi tekmi v Rusiji je strnil tudi glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj. "Tekma je bila izjemno zahtevna, predvsem s psihološkega vidika. Veter je stalno spreminjal smer. Izredno smo zadovoljni s Petrovim osmim mestom. Vsi trije današnji skoki so bili na že zelo visokem nivoju. Prebudil se je tudi Timi, oba skoka sta bila zelo dobra v ne posebno dobrih vetrovnih pogojih. Anže Lanišek je danes že malce padel v formi, pozna se mu utrujenost in zato tudi slabša dinamika nog. Z Domnom in Tilnom ne moremo biti zadovoljni, nista prikazala dovolj dinamike na mizi in se zato nista uvrstila v finalno serijo," je povedal.

Sezona smučarsih skokov se bo nadaljevala prihodnji teden s tekmo v Klingenthalu.

Smučarski skoki Peter Prevc spomnil na najboljše čase, nato pa ...

Svetovni pokal, skupno:

1. Daniel-Andre Tande (Nor) 260
2. Stefan Kraft (Avt) 196
3. Karl Geiger (Nem) 192
4. Ryoyu Kobayashi (Jap) 190
5. Philipp Aschenwald (Avt) 164
6. Anže Lanišek (Slo) 161
7. Yukiya Sato (Jap) 138
8. Kamil Stoch (Pol) 120
9. Dawid Kubacki (Pol) 117
10. Killian Peier (Švi) 106
...
11. Timi Zajc (Slo) 98
12. Peter Prevc (Slo) 83
27. Domen Prevc (Slo) 32 40. Rok Justin (Slo) 4
42. Tilen Bartol (Slo) 2
43. Anže Semenič (Slo) 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.