Prevčev šampionski skok za 53. stopničke

Foto: Epa peter prevc
Najuspešnejši slovenski smučarski skakalec se je na norveški turneji po več kot letu dni spet povzpel na zmagovalni oder.
Oglej si celoten članek

Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala in še vedno ponosni lastnik številnih rekordov Peter Prevc je s tretjim mestom v Oslu dosegel najboljši izid sezone in se prvič po lanski tekmi v Zakopanah (28. januar 2018) spet vrnil na stopničke.

Smučarski skoki Peter Prevc na stopničkah!

Prevc je v finalni seriji kljuboval slabih razmeram in se z osmega mesta povzpel na tretje, s tem pa dokazal, da je končno spet na pravi poti, s katere je skrenil po poškodbi levega gležnja.

Tretje mesto je za nekdanjega šampiona kot nekakšna majhna zmaga, tako v rezultatskem kot psihološkem smislu. "Zelo sem vesel prvih stopničk po več kot letu dni. Moja forma se stopnjuje in upam, da se bo to nadaljevalo vse do finala v Planici," je dejal 26-letnik.

Petrov uspeh je s šestim mestom na Holmenkollnu dopolnil Domen Prevc.

Vrnitev Petra mišice Peter Prevc: "Uspelo mi je v pravem trenutku"

Finalni skok, ki je starejšemu Prevcu prinesel 53. stopničke v svetovnem pokalu, si oglejte v priloženem posnetku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.