Prgišče vrhuncev za olimpijski četrtfinale

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Izbranci Aleksandra Sekulića so si ekspresno zagotovili uvrstitev v izločilne boje.
Oglej si celoten članek

Po zmagi nad Japonsko (116:81) je Slovenija že storila dovolj za preboj v četrtfinale. O končni uvrstitvi v skupini C bo odločalo srečanje zadnjega kola proti Španiji.

Nova zmaga! Naši fantje spravili Japonce na kolena, poškodba Dončića

Slovenija je z Luko Dončićem v postavi še neporažena, dobila je prav vseh petnajst tekem z njim na parketu. Proti "samurajem" je Ljubljančan dosegel 25 točk, sedem skokov in sedem asistenc. Na obeh tekmah je v povprečju dosegel 36,5 točke, devet skokov in šest podaj.

Tudi tokrat je Dončić pokazal nekaj lepih potez, ki so hitro zaokrožile po medmrežju. Posebej neustavljiv je bil v prvi četrtini. Pokazal je tudi nekaj dobrih obrambnih akcij oziroma blokad, še enkrat več pa je asistiral za "alley-oop".

"Niso le Luka" Japonci o "puzzlih" slovenskega uspeha

Dončić sicer ni bil najboljši strelec obračuna med Slovenijo in Japonsko. Ta naziv je pripadel Ruiju Hachimuri, saj je dosegel kar 34 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.