Šport > Olimpijske igre
11722 ogledov

Japonci o "puzzlih" slovenskega uspeha

Aleksander Sekulić Slovenija Japonska Tokio 2020 Anže Malovrh/STA Slovenski selektor Aleksander Sekulić.
Po obračunu drugega kola v košarkarski skupini C so v obeh taborih strnili vtise.

Slovenija je dosegla še drugo zmago na olimpijskih igrah v Tokiu. Po Argentini je prepričljivo ugnala še Japonsko (116:81) in si že zagotovila uvrstitev v četrtfinale.

Luka Dončić je tokrat prispeval 25 točk ter po sedem skokov in podaj, statistično sta izstopala še Zoran Dragić s 24 in Vlatko Čančar s 16 točkami. Vsi slovenski košarkarji so se vpisali med strelce.

Edo Murić Slovenija Japonska Tokio 2020 Nova zmaga! Šport Naši fantje spravili Japonce na kolena, poškodba Dončića

"Igrali smo kot ekipa. Dosegli smo 27 podaj in 54 skokov. Spoštovali smo tekmeca, saj imajo Japonci zelo dobro reprezentanco. Posebej sta izstopala Juta Watanabe in Rui Hachimura, ki sta odigrala izjemno tekmo. Na koncu je odločil moštveni duh. Igramo ekipno, pa čeprav imamo med nami najboljšega igralca na svetu," je po tekmi dejal slovenski selektor Aleksander Sekulić.

"Zelo naporna tekma z močnim nasprotnikom. V prvih dveh četrtinah smo imeli velike težave, v drugem delu pa smo pokazali, kakšna ekipa smo in dosegli visoko zmago. Pomembno je, da dihamo drug za drugega. Med nami je izredna kemija in vsi igralci v vsakem trenutku vedo, kaj morajo početi na igrišču. To je ključ do uspeha," je iz slovenskega tabora dodal strelsko razpoloženi Zoran Dragić.

Zoran Dragić Slovenija Japonska Tokio 2020 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

V taboru gostiteljev so bili po visokem porazu razočarani. Poudarjali so, da je Dončić nezaustavljiv in da ima Slovenija odlično sestavljeno moštvo.

"Čestitam Sloveniji, ki je igrala bolje od nas. Bili so boljši skozi celo tekmo, v končnici pa so razliko še dvignili. So izredno dobra ekipa z enim izstopajočim posameznikom. Luka Dončič sodi med štiri ali pet najboljših košarkarjev, ki jih poznam. Obenem ima to prednost, da se hitro prilagodi pravilom Fiba. Na ta način kreira igro za celo peterko na parketu, obenem pa je Slovenija zelo dobro sestavila ta puzzle za olimpijski turnir. Nikomur ne bo lahko proti njim, za mene in moje igralce pa je čast, da smo lahko igrali proti njim," je pojasnil japonski selektor Julio Lamas.

"Tekma je bila težka. Začelo smo z dobro energijo, igrali smo dobro, a v drugem delu smo bili preveč utrujeni. Slovenija je bila boljša in zasluženo zmagala. Danes so dokazali, da ta ekipa ni le Luka Dončić," je dodal s 34 točkami prvi domači strelec Rui Hachimura.

Slovenija Japonska Tokio 2020 | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

 
Komentarjev 3
  • Daniel_Johnson 14:55 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Friderik1950 11:34 29.julij 2021.

    Dobro, dobro, ampak nekateri streli so leteli pa sramotno mimio mimo koša. To pa bo potrebno popraviti.

  • Ender3 10:49 29.julij 2021.

    Čestitka in priklon vsem fantom, ki gradijo ekipni duh pod Slovensko zastavo. 👏👏👍✌✌