Pričakovana tekmeca v boju za lovoriko

Foto: Klemen Brumec Klemen Hribar
Na zaključnem turnirju slovenskega pokala se bosta v finalu srečala pričakovana tekmeca - Calcit Volley in ACH Volley.
Oglej si celoten članek

Calcit, za katerega je po daljšem času zaigral Dimitrij Babkov, je obračun s predzadnjo ekipo državnega prvenstva začel odločno, hitro prišel do prednosti 6:2, a nepopustljivi Črnučani so vzpostavili ravnotežje, sredi niza prešli v vodstvo, zadnjič so vodili z izidom 22:21. V končnici niza pa so Kamničani unovčili izkušnje, dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispeval Aleksandar Ivković.

Drugi in tretji niz sta bila izenačena le na začetku, tretji nekoliko dlje, a dvoma o zmagovalcu ni bilo niti v enem trenutku. Najučinkovitejši igralec tekme je bil kamniški kapetan Andrej Štembergar Zupan, dosegel je 14 točk.

Salonit je v prvenstvenem obračunu pred enim tednom zelo namučil ACH Volley, mu odvzel prvo točko, upal je, da bi lahko v pokalu napravil še večje presenečenje. Optimizem kanalskih odbojkarjev je bil še večji po odličnem začetku, po zaslugi odličnih servisov Matica Vrtovca so povedli z 8:1, korektor Kanalcev je na začetku dosegel kar tri ase. Toda Ljubljančanov to ni zmedlo, tekmeca so začeli loviti, na 16. točki so prvič izenačili. Gostitelji so nato še vodili z 22:21, nato pa je na servis prišel gostujoči organizator Andrija Vilimanović, ki je imel največ zaslug za tri zaporedne točke svoje ekipe, s katerimi so prišli do dveh zaključnih žog, drugo so tudi izkoristili.

V drugem nizu so gosti od začetka do konca nadzorovali rezultat, nato v tretjem nizu že vodili za štiri točke, a Primorci se niso predajali. Z odlični servisi so tekmece ujeli, jih še pred končnico prehiteli, povedli so tudi z 22:19. As Dika Purića je prvakom še dajal upanje, saj so se približali na 21:22, toda nato je spet na sceno stopil Vrtovec, trije dobri servisi so bili dovolj, da so domači tekmo podaljšali.

Tudi četrti niz so boljše začeli oranžni zmaji, povedli s 7:3, toda borbeni Kanalci se niso in niso dali. Nekajkrat so znižali zaostanek, prisilili gostujočega trenerja Andreja Urnauta, ki je še lani vodil njih, da vzame odmor, v končnici pa so jim vendarle pošle moči, dokončno je bila tekma odločena po asu Vilimanovića za 18:23.

Z 20 točkami sta bila najučinkovitejša igralca tekme Timofij Polujan in Petar Đirlić, pri poražencih jih je Vrtovec dosegel 16, Fran Peterlin pa 14. Glavna premoč ACH-ja je bila v bloku, z njim so dosegli 14 točk, domači le tri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.