Šport
91 ogledov

Pričakovana tekmeca v boju za lovoriko

Klemen Hribar Klemen Brumec
Na zaključnem turnirju slovenskega pokala se bosta v finalu srečala pričakovana tekmeca - Calcit Volley in ACH Volley.

Calcit, za katerega je po daljšem času zaigral Dimitrij Babkov, je obračun s predzadnjo ekipo državnega prvenstva začel odločno, hitro prišel do prednosti 6:2, a nepopustljivi Črnučani so vzpostavili ravnotežje, sredi niza prešli v vodstvo, zadnjič so vodili z izidom 22:21. V končnici niza pa so Kamničani unovčili izkušnje, dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispeval Aleksandar Ivković.

Drugi in tretji niz sta bila izenačena le na začetku, tretji nekoliko dlje, a dvoma o zmagovalcu ni bilo niti v enem trenutku. Najučinkovitejši igralec tekme je bil kamniški kapetan Andrej Štembergar Zupan, dosegel je 14 točk.

Salonit je v prvenstvenem obračunu pred enim tednom zelo namučil ACH Volley, mu odvzel prvo točko, upal je, da bi lahko v pokalu napravil še večje presenečenje. Optimizem kanalskih odbojkarjev je bil še večji po odličnem začetku, po zaslugi odličnih servisov Matica Vrtovca so povedli z 8:1, korektor Kanalcev je na začetku dosegel kar tri ase. Toda Ljubljančanov to ni zmedlo, tekmeca so začeli loviti, na 16. točki so prvič izenačili. Gostitelji so nato še vodili z 22:21, nato pa je na servis prišel gostujoči organizator Andrija Vilimanović, ki je imel največ zaslug za tri zaporedne točke svoje ekipe, s katerimi so prišli do dveh zaključnih žog, drugo so tudi izkoristili.

V drugem nizu so gosti od začetka do konca nadzorovali rezultat, nato v tretjem nizu že vodili za štiri točke, a Primorci se niso predajali. Z odlični servisi so tekmece ujeli, jih še pred končnico prehiteli, povedli so tudi z 22:19. As Dika Purića je prvakom še dajal upanje, saj so se približali na 21:22, toda nato je spet na sceno stopil Vrtovec, trije dobri servisi so bili dovolj, da so domači tekmo podaljšali.

Tudi četrti niz so boljše začeli oranžni zmaji, povedli s 7:3, toda borbeni Kanalci se niso in niso dali. Nekajkrat so znižali zaostanek, prisilili gostujočega trenerja Andreja Urnauta, ki je še lani vodil njih, da vzame odmor, v končnici pa so jim vendarle pošle moči, dokončno je bila tekma odločena po asu Vilimanovića za 18:23.

Z 20 točkami sta bila najučinkovitejša igralca tekme Timofij Polujan in Petar Đirlić, pri poražencih jih je Vrtovec dosegel 16, Fran Peterlin pa 14. Glavna premoč ACH-ja je bila v bloku, z njim so dosegli 14 točk, domači le tri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.