Šport
90 ogledov

"Največji izziv bo napolniti Stožice"

Metod Ropret
Septembra 2019 bo Slovenija gostila eno izmed štirih skupin evropskega odbojkarskega prvenstva.

Priprave na največji odbojkarski dogodek v Sloveniji potekajo že nekaj časa, zaenkrat gre vse po načrtu, za kar so dobili tudi pohvale predsednika Evropske zveze Aleksandra Boričića, ki jih je obiskal v okviru konference Sporto v Portorožu.

Tine Urnaut Kvalifikacije Šport Težki oviri za Slovence na poti do OI

"Slovenija se je že nekajkrat izkazala z organizacijo velikih tekmovanj. Po rokometu in košarki, sam spremljam vse športe, so si zasluženo priložnost priborili tudi odbojkarji. Imajo podporo župana Zorana Jankovića, verjamem, da jo bodo dobili tudi pri ministrstvu, tako da lahko pričakujemo lep turnir. Predsednik Metod Ropret in njegova ekipa res marljivo dela. V petih letih je naredila čudeže, prav tako za čudež ocenjujem srebrno kolajno reprezentance na evropskem prvenstvu leta 2015. To bi ocenil celo kot največje presenečenje v zgodovini evropske odbojke. Zato so si pri OZS tudi zaslužili organizacijo prvenstva," je bil poln pohval na delo OZS Boričić.

Ropret je dejal, da njegova ekipa trdo gara že, odkar je Slovenija prvenstvo dobila. Ne skrbi ga, da bi šlo kaj narobe, tudi on pričakuje lepo tekmovanje in tudi uspeh slovenske reprezentance, želi si, da bo ekipa prišla vse do zaključnih dvobojev v Parizu. "Organizirati tako tekmovanje ni lahko. Nekoliko nam poenostavlja zadevo, ker bodo tekme le v Stožicah, drugi trije organizatorji so prijavili več mest. Imamo super dvorano, super hotele v okolici, tako da po tej imamo izkušnje s prirejanjem turnirjev in tudi svetovnega prvenstva mlajših članic. Po tej plati ne vidim nobenih težav, največji izziv bo, kako napolniti Stožice. Tukaj se zanašamo na naše partnerje, ki so sodelovali tudi pri organizaciji evropskega košarkarskega prvenstva," je v Portorožu dejal Ropret in dodal, da računa tudi na slovensko reprezentanco: "Z dobrimi tekmami smo Slovenci hitro zraven. Pri zmagah nas je vedno dovolj."

Žreb skupin, poleg Slovenije prvenstvo organizirajo še Francija, Belgija in Nizozemska, bo 16. januarja v Bruslju, nato se bodo začele promocijske aktivnosti, vstopnice bodo začeli prodajati februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.