Priimek Iličić na vseh ustnicah navijačev Atalante

Foto: Profimedia
V italijanskem prvenstvu so odigrali tekme petega kroga.
Oglej si celoten članek

Ime Josipa Iličića je dan po dvoboju s Crotonejem verjetno moč slišati na vseh ulicah Baergama. Slovenski reprezentant, ki je k Atalanti prišel iz Fiorentine v poletnem prestopnem roku, je namreč ob zmagi s 5:1 navdušil navijače svojega kluba. Na tekmi je namreč podal za prvi zadetek domačih, nato pa zabil še izjemen zadetek za vodstvo s 3:0, ko je v slogu najboljših slalomistov prišel skozi gostujočo obrambo in premagal še vratarja. A tudi tu se Jojo ni ustvail, kasneje je podal še za četrti zadetek zadetek gostiteljev.

Jasmin Kurtić je bil na klopi Atalante, Andrej Kotnik pa tokrat ni bil v kadru Crotoneja.

Serie A Birsa z izjemnim golom poskrbel za tri točke

Manj zadovoljen z razpletom svojega dvoboja je bil tokrat tudi nekdanji standardni vratar slovenske reprezentance Samir Handanović. Ta je s soigralci tokrat prišel do točke na gostovanju pri Bologni (1:1), Imter pa je tako ostal brez stoodstotnega izkupička. V petih krogig so črno-modri zbrali 13 točk, dve manj od Napolija in Juventusa, ki sta zabeležila po pet zmag. Torinčani so proti Fiorentini doma slavili z zadetkom Hrvata Maria Mandžukića, Napoli pa je v rimu zlahka odpravil Lazio s 4:1.

Do točke sta prišla tudi Valter Birsa in Boštjan Cesar, prvi je odigral 86. minut, drugi pa je obsedel na klopi, Chievo pa je z 1.1 remiziral pri Genovi. Neuspešen pa je bil Benevento Vida Belca, ki je doma klonil proti Romi. Slovenski čuvaj mreže je moral kar štirikrat po žogo v lastno mrežo.

Žalostna zgodba Nekoč zabijal kot za stavo, danes ne more hoditi

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.