Šport > Nogomet
514 ogledov

Priimek Iličić na vseh ustnicah navijačev Atalante

Josip Iličić
V italijanskem prvenstvu so odigrali tekme petega kroga.

Ime Josipa Iličića je dan po dvoboju s Crotonejem verjetno moč slišati na vseh ulicah Baergama. Slovenski reprezentant, ki je k Atalanti prišel iz Fiorentine v poletnem prestopnem roku, je namreč ob zmagi s 5:1 navdušil navijače svojega kluba. Na tekmi je namreč podal za prvi zadetek domačih, nato pa zabil še izjemen zadetek za vodstvo s 3:0, ko je v slogu najboljših slalomistov prišel skozi gostujočo obrambo in premagal še vratarja. A tudi tu se Jojo ni ustvail, kasneje je podal še za četrti zadetek zadetek gostiteljev.

Jasmin Kurtić je bil na klopi Atalante, Andrej Kotnik pa tokrat ni bil v kadru Crotoneja.

Valter Birsa Serie A Šport Birsa z izjemnim golom poskrbel za tri točke

Manj zadovoljen z razpletom svojega dvoboja je bil tokrat tudi nekdanji standardni vratar slovenske reprezentance Samir Handanović. Ta je s soigralci tokrat prišel do točke na gostovanju pri Bologni (1:1), Imter pa je tako ostal brez stoodstotnega izkupička. V petih krogig so črno-modri zbrali 13 točk, dve manj od Napolija in Juventusa, ki sta zabeležila po pet zmag. Torinčani so proti Fiorentini doma slavili z zadetkom Hrvata Maria Mandžukića, Napoli pa je v rimu zlahka odpravil Lazio s 4:1.

Do točke sta prišla tudi Valter Birsa in Boštjan Cesar, prvi je odigral 86. minut, drugi pa je obsedel na klopi, Chievo pa je z 1.1 remiziral pri Genovi. Neuspešen pa je bil Benevento Vida Belca, ki je doma klonil proti Romi. Slovenski čuvaj mreže je moral kar štirikrat po žogo v lastno mrežo.

gabriel batistuta Žalostna zgodba Šport Nekoč zabijal kot za stavo, danes ne more hoditi

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.