Prirejena pravila v boju za naslov svetovnega prvaka

Foto: Epa lewis hamilton
Vodstvo formule 1 je zaradi epidemije novega koronavirusa priredilo svoja pravila.
Oglej si celoten članek

Doslej je veljalo, da morajo tekmovalci v boju za naslov prvaka nastopiti vsaj na treh kontinentih, časnik Auto, Motor und Sport pa poroča, da so se na Mednarodni avtomobilistični zvezi odločili za spremembo, če bo zaradi bolezni prišlo do višje sile.

Ukrep Po slabem začetku sezone spremembe pri Ferrariju

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, pravilnik jasno določa, da morajo biti dirke za SP vsaj na treh kontinentih, a vse kaže, da letos tega ne bo moč izvesti. Rezervni načrt zaradi koronakrize zaenkrat predvideva 13 dirk, ki pa so vse v Evropi.

Dvema dirkama v Avstriji in eni na Madžarskem bodo sledili dva nastopa v Veliki Britaniji, trije v Italiji ter po eden v Španiji, Belgiji, Rusiji, Nemčiji in na Portugalskem.

Ups! Tako je Verstappen razbil bolid še pred začetkom dirke

Tik pred začetkom sezone je Fia odpovedala uvod v sezono v Melbournu, odpovedane pa so tudi dirke v ZDA, Kanadi, Mehiki in Braziliji. Zaenkrat ostaja v koledarju decembrski Bahrajn in Abu Dabi, Fia pa si želi novembra tudi nastope v Vietnamu in Maleziji.

VN Madžarske Hamilton že izenačil enega od Schumacherjevih rekordov

Foto: Epa formula 1 startna ravnina

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.