Šport > Moto športi
744 ogledov

Prirejena pravila v boju za naslov svetovnega prvaka

lewis hamilton Epa Branilec naslova Lewis Hamilton.
Vodstvo formule 1 je zaradi epidemije novega koronavirusa priredilo svoja pravila.

Doslej je veljalo, da morajo tekmovalci v boju za naslov prvaka nastopiti vsaj na treh kontinentih, časnik Auto, Motor und Sport pa poroča, da so se na Mednarodni avtomobilistični zvezi odločili za spremembo, če bo zaradi bolezni prišlo do višje sile.

ferrari garaža mehaniki Ukrep Šport Po slabem začetku sezone spremembe pri Ferrariju

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, pravilnik jasno določa, da morajo biti dirke za SP vsaj na treh kontinentih, a vse kaže, da letos tega ne bo moč izvesti. Rezervni načrt zaradi koronakrize zaenkrat predvideva 13 dirk, ki pa so vse v Evropi.

Dvema dirkama v Avstriji in eni na Madžarskem bodo sledili dva nastopa v Veliki Britaniji, trije v Italiji ter po eden v Španiji, Belgiji, Rusiji, Nemčiji in na Portugalskem.

Max Verstappen Ups! Šport Tako je Verstappen razbil bolid še pred začetkom dirke

Tik pred začetkom sezone je Fia odpovedala uvod v sezono v Melbournu, odpovedane pa so tudi dirke v ZDA, Kanadi, Mehiki in Braziliji. Zaenkrat ostaja v koledarju decembrski Bahrajn in Abu Dabi, Fia pa si želi novembra tudi nastope v Vietnamu in Maleziji.

Lewis Hamilton VN Madžarske Šport Hamilton že izenačil enega od Schumacherjevih rekordov

formula 1 startna ravnina | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.