Priznani zdravnik o Dončićevi poškodbi: "Prisežem, da ni tako nedolžno!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Priznani zdravnik je ob ogledu posnetka poškodbe podal precej zaskrbljujoče mnenje o gležnju Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Veliki zvezdnik lige NBA in najboljši košarkar ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić si je v izdihljajih tekme z Denver Nuggets poškodoval gleženj ter v bolečinah predčasno zapustil igro, potem ko je na njegovo nogo nesrečno pristal nasprotni košarkar Austin Rivers.

Panika v Dallasu Dončić se je zaupal Porzingisu, to so prve informacije o stanju

Po tekmi sta nato precej optimistično o celotni zadevi spregovorila tako Kristaps Porzingis, ki je razkril, da se je že slišal z Luko, ki naj bi tako kot vedno pravil, da bo z njim vse v redu, kot tudi trener Jason Kidd, katerega je veselilo predvsem dejstvo, da je Luka igrišče zapustil brez pomoči pri hoji. Oba pa sta se strinjala, da je trenutno težko oceniti resnično stanje.

Iz tabora Dallasa so tako po koncu tekme prihajale kar optimistične napovedi, po mnenju priznanega zdravnika celo preoptimistične. Nekdanji zdravnik v ligi NBA ter predvsem v ligi ameriškega nogometa NFL dr. David Chao, ki se danes ukvarja z objavami spletnih videov, na katerih si ogleda posnetke športnih poškodb ter jih nato analizira, je namreč mnenja, da bo Luka moral izpustiti več tekem, kot pa se morda pričakuje.

Foto: Youtube dr. David Chao

"Gre za dosti resnejšo stvar, kot preprost zvin gležnja. Poslali so mi posnetek ponedeljkove tekme Dallasa. Tekme je bila že odločena. Lepa prednost, le še 44 sekund do konca... Nato pa Luka poizkuša blokirati met nasprotnika in Austin Rivers pade na hrbet ter ujame pod sebe Lukov gleženj."

"Zapustil je igro s svojo lastno močjo in po tekmi je Jason Kidd izjavil, da si je nekoliko zvil gleženj, da bomo videli, kaj se bo zgodilo, da je pomembno, da je odkorakal brez pomoči. Toda v resnici je odšepal."

NBA Dončić v zaključku uspešnejši od Jokića, nato pa... poškodba

"Če si ogledamo posnetek, Luka pristane na tla in nato pride do visokega zvina gležnja. Ne gre za tipični košarkarski inverzni zvin. Odšepa z igrišča in se usede ob rob. Vidimo, da se drži za zunanji del gležnja, točno ob glavnem ligamentu, ki se lahko poškoduje, ki sicer veže mečnico in golenico."

"Mislim, da novinarji vsega skupaj niso vzeli dovolj resno, ker je odšepal brez pomoči, toda prisežem vam, da ni tako nedolžno. Ne pravim, da je zaključil sezono, ne pravim da potrebuje operacijo. Toda pravim, da je skrajno neverjetno, da se bo odpravil na katero izmed naslednjih gostujočih tekem. To so naslednje štiri tekme. V najboljšem primeru se bo vrnil v začetku decembra."

Foto: Profimedia luka dončić

"Nočem delati nepotrebne drame, toda ne gre za takšen tip poškodbe, kot ga je doživel v lanski končnici, ko je imel inverzni zvin gležnja. Tisto je bil tipičen košarkarski zvin. Tokrat je bilo drugače. Spominja bolj na poškodbe pri ameriškem nogometu, šlo je namreč za visoki zvin gležnja."

"Upam, da bodo novice dobre. Tako kot je rekel trener Kidd, morajo počakati na jutri ter videti, kako bo vse skupaj zateklo, šele nato se bo lahko podrobneje ocenilo, kako dolgo ga ne bo nazaj. Na vrsti bo tudi magnetna resonanca, kot tudi rentgen, za katerega pa sem prepričan, da bodo izvidi negativni."

"Toda magnetna bo zagotovo potrdila visoki zvin gležnja in napačno je vprašanje, če bo izpustil kakšno tekmo, pravilno je namreč, koliko tekem bo izpustil. Vsaj naslednja gostovanja, verjetno še nekoliko več. Najverjetneje se bo vrnil enkrat decembra," je zaključil zdravnik s spletnim profilom ProFootballDoc.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:33 16. November 2021.

    in ce ne bo v celoti saniral bo kot latvijec. vsako drugo tekmo na klopi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.