Prve informacije o stanju avstrijskega skakalca

Foto: Epa thomas diethart
Avstrijski skakalec ostaja na opazovanju.
Oglej si celoten članek

Zdravstveno stanje nekdanjega zmagovalca novoletne turneje Thomasa Dietharta se počasi, a vztrajno izboljšuje, so potrdili zdravniki. Diethart je v sredo padel na treningu v Ramsauu in utrpel težji pretres možganov z manjšimi krvavitvami, udarec v pljuča, ureznine na obrazu in nekaj podplutb.

Pretres, krvavitev ... Avstrijec po grdem padcu na intenzivni negi

"Stanje Thomasa Dietharta je stabilno. Prav tako je že viden napredek," je dobro novico sporočil Dr. Christian Kaulfersch.

"Po takšni nesreči je prvih 24 ur vedno kritičnih. Thomas se je dobro odrezal. Opravili smo preiskave z ultrazvokom in računalniško tomografijo (CT), izsledki pa kažejo, da krvavitve in podplutbe pojenjajo. Najpomembneje je, da si Thomas dobro odpočije, da bo lahko popolnoma okreval. V bolnišnici bo ostal še nekaj dni," je dodal zdravnik.

Diethart se po navedbah Mednarodne smučarske zveze (Fis) odziva na okolico in ni v življenski nevarnosti. V padcu ni utrpel nobenega zloma. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.