Prva točka Rudarja, Triglav neporažen pri Gorici

Foto: Profimedia Na klopi Rudarja so lahko pozdravili prvo točko.
Na klopi Rudarja so lahko pozdravili prvo točko.
Odigrani sta bili sklepni tekmi tretjega kola v elitni slovenski nogometni ligi.
Oglej si celoten članek

Nogometaši velenjskega Rudarja so v dvoboju s Krškim vendarle prišli do prve točke v sezoni (1:1). To jim je zagotovil Milan Tučić z izenačujočim zadetkom v uvodu drugega polčasa. Na drugi strani so imeli Krčani kar nekaj lepih priložnosti tudi za zmago, a se kljub temu s sedmega gostovanja v Velenju vračajo šestič neporaženi.

Video Messi, Cristiano? Ne, pač pa prekmurski velemojster!

Prvi polčas v Velenju ni navdušil (predvsem domačih) navijačev. Boljši tekmec so bili Krčani, ki so v 24. minuti tudi povedli, potem ko je Marco Da Silva s prostega strela z roba kazenskega prostora malce z desne strani žogo poslal v oddaljeno stran Rudarjevega gola. Gosti so imeli lepo priložnost tudi v 37. minuti, ko je s približno 15 metrov streljal Luka Volarič in zadel levo vratnico. Pet minut pozneje je novo nevarno akcijo s pravočasnim "izletom" iz gola preprečil Anže Malnar. Domači v tem delu praktično niti enkrat niso resno ogrozili Marka Zalokarja, še najbolj nevarno je bilo v 37. minuti, ko je Djair Parfitt-Williams iz bližine žogo poslal mimo desne vratnice.

Zato pa so izenačili v 54. minuti. Robert Pušaver je podal z desne strani, Milan Tučić pa je z glavo žogo podaljšal v mrežo Krškega. To je spet zagrozilo v 62. minuti, ko se je žoga malce odbijala v kazenskem prostoru in po poskusu Milana Ristovskega končala mimo vrat. Krčani so bili nevarni tudi v 68. minuti, ko je Sandi Ogrinec stekel v protinapad, na koncu pa bil po dvoboju z Malnarjem premalo natančen. Na drugi strani je Dominik Radić v 73. minuti streljal prešibko in preveč po sredini, da bi lahko ukanil Zalokarja. V 80. minuti je pred vrati Rudarja celo žogo zgrešil neovirani Nikola Mandić, Da Silva pa je v 85. minuti močno sprožil od daleč, Malnar pa je žogo odbil. Na drugi strani je ob koncu tekme posredoval tudi Zalokar po poskusu Radića z glavo, tako da je ostalo pri 1:1.

Prva liga TS Festival zadetkov na slovenskih zelenicah

Majcen prinesel točko Kranjčanom

Foto: Profimedia ND Gorica

Zadnji obračun tretjega kroga med Gorico in Triglavom se je končal brez zmagovalca (1:1). Čeprav so imeli Novogoričani več žogo v svoji posesti in tudi več strelov, pa so Kranjčani iz mesta vrtnic odnesli pomembno točko, ki jim jo je priigral Luka Majcen.

Prvi polčas obračuna v Novi Gorici so dobili domači nogometaši, čeprav bi bilo kaj lahko tudi drugače. Novogoričani, pri katerih sta med drugimi sprva nekaj polpriložnosti zapravila Jaka Kolenc in Andrija Filipović, so povedli v 43. minuti. Uroš Celcer je podal iz kota z leve strani, Bede Osuji pa je najvišje skočil in žogo z glavo poslal v mrežo. Na drugi strani so imeli tudi Gorenjci kar nekaj obetavnih akcij, najlepšo priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Luka Majcen ukradel žogo, stekel sam proti vratarju Gregi Sorčanu, nato pa žogo v zadnjem trenutku oddal na desno do Ožbeja Kuharja, ki pa jo je namesto v mrežo poslal čez vrata. V 44. minuti sta dlani Sorčana ogrela še Tom Žurga in Gašper Udovič, ostalo pa je pri vodstvu Gorice.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Filipović, a meril malce previsoko, Leon Marinič pa je malce pozneje sprožil od daleč, Darjan Curanović pa se je izkazal z obrambo. Po nekaj minutah brez posebnega razburjenja pa so v 75. minuti Kranjčani izenačili, ko je Luka Majcen iz bližine iz prve v mrežo pospravil odbito žogo. Do konca pravih priložnosti ni bilo več, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Zlatko in Miša Zahović: Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče

Prva liga TS, 3. kolo:

Aluminij - Maribor 2:5 (0:1)
Vrbanec 76./11m, Petrović 94.; Mešanović 31., 52., 83., Dervišević 62./11m, Mlakar 91.
RK: Grgić (Aluminij) 62. 

Mura - Domžale 5:1 (2:0)
Kous 6., Kouter 38., 77., Šušnjara 60., 72.,; Mujan 68.
RK: Klemenčič (Domžale) 29. 

Olimpija - Celje 2:2 (2:1)
Kapun 7., Savić 14.; Lupeta 31., Požeg Vancaš 56./11m

Rudar Velenje - Krško 1:1 (0:1)
Tučić 53.; Da Silva 25.

Gorica - Triglav 1:1 (1:0)
Osuji 43.; Majcen 75.

LESTVICA:
1. Maribor 7 točk
2. Aluminij Kidričevo 6
3. Domžale 6
4. Mura 5
5. Gorica 5
6. Celje 2
7. Triglav Kranj 2
8. Olimpija Ljubljana 2
9. Krško 2
10. Rudar Velenje 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.