Prvaki po preobratu na pragu napredovanja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči na nedeljo sta bili v ligi NHL odigrani dve tekmi.
Oglej si celoten članek

Aktualni prvak lige NHL, Tampa Bay Lightning, je po številnih golih in zmagi s 6:4 dobil tretjo tekmo drugega kroga končnice na zahodu proti Carolini Hurricanes. To pomeni, da ga le še zmaga loči od uvrstitve v polfinale tekmovanja za Stanleyjev pokal. 

Tampina Nikita Kučerov in Steven Stamkos sta zadela po dvakrat, oba pa sta prispevala tudi eno podajo. Branilci naslova so sicer z golom Braydna Pointa dobili prvo tretjino, v drugi pa naprej zaostajali z 1:2 in po golu Jaccoba Slavina v 33. minuti še z 2:4. Nato pa so domači zadeli štiri zaporedne gole, tri v zadnjih petih minutah drugega dela igre, za preobrnitev izida in zmago.

SP v hokeju V finalu isti reprezentanci kot na zadnjem SP

V vzhodni skupini je ekipa New York Islanders po zmagi s 4:1 znova izenačila izid v zmagah proti Boston Bruins.

David Krejči je Boston v 24. minuti ob igralcu več na ledu popeljal v vodstvo, nato pa so do konca zadevali samo še domači, ki jim je Mathew Barzal v 54. minuti prinesel vodstvo z 2:1. Zadnja dva gola so Newyorčani ob koncu tekme poslali v nebranjena vrata, najprej je zadel Casey Cizikas, tri sekunde pred koncem pa še Jean-Gabriel Pageau.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
New York Islanders - Boston Bruins 4:1
- izid v zmagah je izenačen 2:2

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 6:4
-Tampa v zmagah vodi s 3:1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.