Šport
124 ogledov

Prvaki po preobratu na pragu napredovanja

Tampa Bay Lightning Carolina Hurricanes Profimedia
V noči na nedeljo sta bili v ligi NHL odigrani dve tekmi.

Aktualni prvak lige NHL, Tampa Bay Lightning, je po številnih golih in zmagi s 6:4 dobil tretjo tekmo drugega kroga končnice na zahodu proti Carolini Hurricanes. To pomeni, da ga le še zmaga loči od uvrstitve v polfinale tekmovanja za Stanleyjev pokal. 

Tampina Nikita Kučerov in Steven Stamkos sta zadela po dvakrat, oba pa sta prispevala tudi eno podajo. Branilci naslova so sicer z golom Braydna Pointa dobili prvo tretjino, v drugi pa naprej zaostajali z 1:2 in po golu Jaccoba Slavina v 33. minuti še z 2:4. Nato pa so domači zadeli štiri zaporedne gole, tri v zadnjih petih minutah drugega dela igre, za preobrnitev izida in zmago.

SP v hokeju Šport V finalu isti reprezentanci kot na zadnjem SP

V vzhodni skupini je ekipa New York Islanders po zmagi s 4:1 znova izenačila izid v zmagah proti Boston Bruins.

David Krejči je Boston v 24. minuti ob igralcu več na ledu popeljal v vodstvo, nato pa so do konca zadevali samo še domači, ki jim je Mathew Barzal v 54. minuti prinesel vodstvo z 2:1. Zadnja dva gola so Newyorčani ob koncu tekme poslali v nebranjena vrata, najprej je zadel Casey Cizikas, tri sekunde pred koncem pa še Jean-Gabriel Pageau.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
New York Islanders - Boston Bruins 4:1
- izid v zmagah je izenačen 2:2

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 6:4
-Tampa v zmagah vodi s 3:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice