Šport
29 ogledov

Montreal ujel ritem, Plaz zasul Vegas

Winnipeg Jets Montreal Canadiens Profimedia
V ligi NHL sta bili v noči na četrtek na sporedu dve polfinalni tekmi končnice.

Montreal je v gosteh ukanil Winnipeg s 5:3, Colorado pa je na domačem ledu v podaljšku zlomil odpor Vegasa in slavil s 3:2. Ekipa iz Montreala je v polfinalni seriji v boju na štiri zmage povedla z 1:0, zasedba iz Denverja pa z 2:0.

Vegas Golden Knights NHL Šport Zlatim vitezom odločilna sedma tekma

Colorado Avalanche | Avtor: Profimedia Profimedia

V dvorani Ball Arena v Denverju se je od prve minute iskrilo na vse strani, v izjemno izenačenem obračunu pa so odločale malenkosti. V rednem delu sta za gostitelje v prvi tretjini zadela Brandon Saad in Tyson Jost, za goste pa Alec Martinez. Gostujoča zasedba iz Nevade je sredi druge tretjine prek Reillyja Smitha poravnala na 2:2.

Do konca rednega dela nobena ekipa ni nagnila tehtnice na svojo stran, v tretji minuti podaljška pa je Mikko Rantanen zabil zmagoviti gol za ekipo iz Kolorada in poskrbel za vodstvo v zmagah z 2:0.

Montreal Canadiens NHL Šport Montreal do neverjetnega preobrata, slovo velikih favoritov

Montreal Canadiens | Avtor: Profimedia Profimedia

V kanadskem obračunu je smetano pobrala zasedba iz Montrala. Ta je v prvem krogu Stanleyjevega pokala šele v sedmem obračunu na kolena položila Toronto, danes pa je slavila v Winnipegu s 5:3.

Montreal je temelje za zmago postavil že v prvi tretjini, ko je dosegel tri gole, dva od njih po dobrih petih minutah igre. Za goste so zadeli Jesperi Kotkaniemi, Eric Staal in Nick Suzuki, za domače pa je edini gol dosegel Adam Lowry.

Gostitelji so v nadaljevanju dvoboja skušali tekmo postaviti na glavo, a so bili neuspešni. Gosti so jih rezultatsko vseskozi nadzirali, zmago pa sta potrdila Brendan Gallagher in Jake Evans, medtem ko je vratar Carey Price zbral 27 obramb. Pri domači ekipi sta se med strelce vpisala še Derek Forbort in Kyle Connor, vratar Connor Hellebuyck pa je zaustavil 28 strelov gostujočih igralcev.

NHL, končnica (2. krog):

ZAHOD:
Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 3:5
- Montreal vodi v zmagah z 1:0

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 3:2 (podaljšek)
- Colorado vodi v zmagah z 2:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice