Prvi šok v Melbournu

Foto: EPA
Foto: EPA
Rafael Nadal je v prvem krogu OP Avstralije izgubil proti rojaku Fernandu Verdascu. Poslovila se je tudi edina slovenska predstavnica v žrebu posameznic Polona Hercog.
Oglej si celoten članek

V ponovitvi polfinalnega obračuna iz leta 2009 sta se v prvem krogu OP Avstralije pomerila levoroka Španca, Rafael Nadal in Fernando Verdasco.

Pred sedmimi leti se je po epskem dvoboju v petih nizih zmage veselil nekdanji prvi igralec sveta, tokrat pa je na svoj račun prišel starejši od obeh Špancev, ki je po zaostanku z 1:2 v nizih uprizoril preobrat in slavil s končnim izidom 7:6(6), 4:6, 3:6, 7:6(4), 6:2.

Hitro se je poslovila tudi najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog. V prvem krogu, v dvoboju izgubljenih iger na svoj začetni udarec, jo je s 6:3 in 6:3 ugnala 19. nosilka, Srbkinja Jelena Janković.

Od nosilk se je že poslovila Venus Williams, osmo postavljeno igralko je s 6:4 in 6:2 ugnala Britanka Johanna Konta.

V prvem krogu je z nastopi končala tudi druga igralka sveta Simona Halep, ki jo je s 6:4, 6:3 premagala Kitajka Zhang Shuai.

Pri moških je izpadel 11. nosilec Južnoafričan Kevin Anderson, po izidu 1:2 v nizih in 0:3 v četrtem nizu je predal dvoboj Američanu Rajeewu Ramu.

Poslovil se je tudi nekdanji slovenski reprezentant, zdaj pa Britanec, Aljaž Bedene, s 6:3, 6:4 in 7:6 je bil boljši Američan Steve Johnson, sicer 31. nosilec. Od boljših igralcev so že napredovali Britanec Andy Murray (2. nosilec), John Isner (10.) in Kanadčan Milos Raonic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.