Šport
30 ogledov

Prvi šok v Melbournu

rafael nadal EPA
Rafael Nadal je v prvem krogu OP Avstralije izgubil proti rojaku Fernandu Verdascu. Poslovila se je tudi edina slovenska predstavnica v žrebu posameznic Polona Hercog.

V ponovitvi polfinalnega obračuna iz leta 2009 sta se v prvem krogu OP Avstralije pomerila levoroka Španca, Rafael Nadal in Fernando Verdasco.

Pred sedmimi leti se je po epskem dvoboju v petih nizih zmage veselil nekdanji prvi igralec sveta, tokrat pa je na svoj račun prišel starejši od obeh Špancev, ki je po zaostanku z 1:2 v nizih uprizoril preobrat in slavil s končnim izidom 7:6(6), 4:6, 3:6, 7:6(4), 6:2.

Hitro se je poslovila tudi najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog. V prvem krogu, v dvoboju izgubljenih iger na svoj začetni udarec, jo je s 6:3 in 6:3 ugnala 19. nosilka, Srbkinja Jelena Janković.

Od nosilk se je že poslovila Venus Williams, osmo postavljeno igralko je s 6:4 in 6:2 ugnala Britanka Johanna Konta.

V prvem krogu je z nastopi končala tudi druga igralka sveta Simona Halep, ki jo je s 6:4, 6:3 premagala Kitajka Zhang Shuai.

Pri moških je izpadel 11. nosilec Južnoafričan Kevin Anderson, po izidu 1:2 v nizih in 0:3 v četrtem nizu je predal dvoboj Američanu Rajeewu Ramu.

Poslovil se je tudi nekdanji slovenski reprezentant, zdaj pa Britanec, Aljaž Bedene, s 6:3, 6:4 in 7:6 je bil boljši Američan Steve Johnson, sicer 31. nosilec. Od boljših igralcev so že napredovali Britanec Andy Murray (2. nosilec), John Isner (10.) in Kanadčan Milos Raonic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.