Putin zanikal vpletenost države v doping

Foto: EPA
Foto: EPA
Putin je na svoji letni novinarski konferenci izjavil, da ima Rusija, tako kot še nekatere države, resda težavo s športniki, ki si do boljših izidov pomagajo s prepovedanimi sredstvi, a da ti nikoli niso bili deležni državne podpore.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin se na današnjem pogovoru z novinarji ni mogel izogniti vprašanjem na temo dopinga, ki je zadnje leto in zlasti zadnji mesec po objavi McLarnovega poročila, da je država izvajala sistemski doping, najbolj vroča tema v športu. Putin je javno zanikal, da bi se država kadarkoli vpletala v zlorabo prepovedanih sredstev.

"Številne države imajo težavo z dopingom in moramo narediti vse, kar je v naši moči, da težavo uspešno rešimo," je dejal ruski predsednik in dodal, da Rusija v boju proti dopingu tesno sodeluje tako z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) kot s Svetovno protidopinško agencijo (Wada).

Mok pa je ravno danes uvedel disciplinske postopke proti 28 ruskim olimpijcem, ki so si na domačih igrah v Sočiju leta 2014 pomagali s prepovedanimi sredstvi.

Vključenih več kot 1000 športnikov?

Po poročanju kanadskega odvetnika Richarda McLarna se je v dopinški zaroti med olimpijskimi igrami v Sočiju znašlo tudi 12 ruskih športnikov, ki so v Sočiju osvojili kolajne.

McLaren je še sporočil, da je bilo v ruski program sistemskega dopinga, ki ga je vodila in spodbujala država, vključenih več kot 1000 ruskih športnikov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.