Šport
39 ogledov

Putin zanikal vpletenost države v doping

Vladimir Putin in psička Yume EPA
Putin je na svoji letni novinarski konferenci izjavil, da ima Rusija, tako kot še nekatere države, resda težavo s športniki, ki si do boljših izidov pomagajo s prepovedanimi sredstvi, a da ti nikoli niso bili deležni državne podpore.

Ruski predsednik Vladimir Putin se na današnjem pogovoru z novinarji ni mogel izogniti vprašanjem na temo dopinga, ki je zadnje leto in zlasti zadnji mesec po objavi McLarnovega poročila, da je država izvajala sistemski doping, najbolj vroča tema v športu. Putin je javno zanikal, da bi se država kadarkoli vpletala v zlorabo prepovedanih sredstev.

"Številne države imajo težavo z dopingom in moramo narediti vse, kar je v naši moči, da težavo uspešno rešimo," je dejal ruski predsednik in dodal, da Rusija v boju proti dopingu tesno sodeluje tako z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) kot s Svetovno protidopinško agencijo (Wada).

Mok pa je ravno danes uvedel disciplinske postopke proti 28 ruskim olimpijcem, ki so si na domačih igrah v Sočiju leta 2014 pomagali s prepovedanimi sredstvi.

Vključenih več kot 1000 športnikov?

Po poročanju kanadskega odvetnika Richarda McLarna se je v dopinški zaroti med olimpijskimi igrami v Sočiju znašlo tudi 12 ruskih športnikov, ki so v Sočiju osvojili kolajne.

McLaren je še sporočil, da je bilo v ruski program sistemskega dopinga, ki ga je vodila in spodbujala država, vključenih več kot 1000 ruskih športnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.