Raptors nerešljiva uganka za Golden State

Foto: Epa
Toronto Raptors so z zmago odprli finale lige NBA proti branilcem naslova Golden State Warriors.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Toronto Raptors so veliki finale lige NBA, ki se igra na štiri zmage, odprli z zmago 118:109 proti branilcem dvojnega naslova prvakov Golden State Warriors.

Pod pritiskom Bo Kawhi Leonard končal dinastijo Golden Stata?

Prvič v zgodovini severnoameriške košarkarske lige je kanadska ekipa prišla do zmage v finalni seriji za naslov prvaka.

Najboljši posameznik večera je bil sicer zvezdnik kalifornijske franšize Stephen Curry s 34 točkami, a so znali Kanadčani zaustaviti njegove soigralce.

NBA legenda Hude obtožbe: nasprotnikom izdajal strategijo moštva

V vrstah domače zasedbe je blestel 25-letni Kamerunec Pascal Siakam z 32 točkami. Dobro so se odrezali tudi ostali člani začetne peterke Toronta. Kawhi Leonard je dodal 23 točk. Oba sta ob tem v statistiko vpisala še po osem skokov in po pet podaj. Svoj del je prispeval tudi katalonski velikan Marc Gasol z 20 točkami.

Foto: Epa

Bojevniki lovijo svoj sedmi naslov, četrtega v zadnjih petih sezonah (2015, 2017, 2018). Raptors so veliki finale v 24-letni zgodovini kluba prvič pripeljali v dvorano Air Canada oziroma po novem Scotiabank Areno. In premiere ne bi mogli bolje začeti.

Tudi druga tekma finala bo v Torontu, v noči na ponedeljek, preden se bo finale preselil v kalifornijsko Oracle Areno v Zalivu svetega Frančiška.

Raptors so edina ekipa v libi NBA, ki jih Warriors letos še niso premagali (0:3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.