''Razglasitev pričakali v kontejnerju''

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc je poskrbel za nov zgodovinski uspeh slovenskega športa, ko je na SP v Bad Mitterndorfu ugnal vso konkurenco in se kot drugi Slovenec veselil naslova svetovnega prvaka v poletih.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski skakalec je ob bučni podpori svojih navijačev nadoknadil zaostanek za Kennethom Gangnesom in se po odpovedi četrte serije zasluženo veselil naslova svetovnega prvaka.

''Dvoboj je bil res zelo zanimiv glede na to, da naju je po prvem dnevu ločevala samo ena točka. Danes mi je na srečo uspel super skok. Občutek je nekoliko drugačen, ker je bila na sporedu samo ena serija in smo končno razglasitev svetovnega prvenstva pričakali v kontejnerju,'' je za RTV Slovenijo takoj po tekmi povedal slovenski šampion in dodal, da so mu bili skoki na Kulmu vse prej kot v užitek.

Foto: EPA peter prevc kulm sp v poletih ''Daleč od užitka. Spet se je bilo potrebno povsem zbrati in narediti dober skok. Ni bilo veliko prostora za napake. Sneg, ki je zapadel na novo, danes ni bil dobrodošel. Včeraj me je potegnilo na rit, danes pa me je tako 'zabremzalo', a sem imel težišče bolj spredaj in vse se je super izšlo.''

Janus: To je bilo zares vrhunsko

Novega uspeha, potem ko je Prevc pred komaj desetimi dnevi osvojil novoletno turnejo in domov odnesel zlatega orla, je bil neizmerno vesel tudi trener Goran Janus.

''Najprej čestitke Petru za odličen polet. To je bilo zares vrhunsko. Poskusil je celo s telemarkom. Vesel sem, da je ostal miren in se osredotočil na svojo nalogo,'' je povedal eden najzaslužnejših posameznikov, ki so uspehe slovenskih skakalcev ponesli v neslutene višave. ''Borimo se iz tedna v teden. Vsaka tekma je nekaj posebnega. Vesel sem, da je Peter zdržal in odlično opravil svojo nalogo,'' je dodal Janus.

Kranjec: Simpatična številka

Foto: EPA Robert Kranjec, Planica 2015 Robert Kranjec, svetovni prvak iz Vikersunda, je osvojil deseto mesto, zaradi odpovedi zadnje serije pa skoraj zamudil podelitev. ''Malo sem zamujal, ker smo bili na vrhu in smo morali priti dol. Ujel sem podelitev in mu vrgel kepo. Super, da se je danes izpeljala ena serija, da je lahko prišel v vodstvo, kot bi tudi dejansko moralo biti,'' je dejal Ljubljančan, ki je svetovni prvak postal s skokom, dolgim 244 metrov. Z enako daljavo si je naslov priskakal Prevc. ''Simpatična številka,'' je naključje pospremil Kranjec.

Prevc je po podelitvi in s kolajno okoli vratu še enkrat stopil pred kamere slovenske nacionalne televizije. ''V bistvu nimam več kaj povedati. Vesel sem, da se je zbralo takšno število slovenskih navijačev. Novoletno turnejo je bilo potrebno izbrisati iz spomina in se osredotočiti na preostali del sezone. Tudi ta uspeh bo treba pozabiti, saj je že jutri nova tekma. Reprezentanca je močna, a tu so še drugi. Jutri je nov dan, bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je dejal svetovni prvak.

Foto: EPA peter prevc sp v poletih kulm

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.