Razkrit vplivnež v ozadju superlige, Čeferin ima močnega nasprotnika

Foto: Epa
Foto: Epa
Po besedah predsednika španske La Lige je bil v zasnovo propadle evropske superlige močno vpet prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa).
Oglej si celoten članek

Predsednik La Lige Javier Tebas je še podkrepil obtožbe na račun predsednika Fife Giannija Infantina, ki naj bi v zakusliju spodbujal k nastanku nogometne superlige, čeprav se v javnosti predstavlja kot zaveznik Aleksandra Čeferina.

Tebas je v preteklosti že opozarjal na skrite namene predsednika Fife, zdaj pa je v pogovoru za Europa Press namignil, da je njegova vloga pri ustanovitvi spornega tekmovanja neizpodbitna.

Prepričan je namreč, da se kodirano ime "W01" v tajnih dokumentih superlige nanaša prav na Infantina.

"On (Infantino, op. a.) je tisti, ki je v ozadju superlige. To sem mu tudi osebno povedal. Jasno in glasno sem vam že povedal in še enkrat bom ponovil: 'Za vsem tem stoji predsednik Fife Gianni Infantino'. Vrši pritisk in prigovarja," je povedal Tebas.

Foto: Epa gianni infantino

Infantino je uradnem odzivu izrazil podporo Čeferinu, a ga je kmalu zatem tudi kritiziral, češ da bi se moral predsednik Uefe vprašati, zakaj je sploh prišlo do poskusa odcepitve.

Razkol Prvi mož Fife obračunal s Čeferinom, poglejte, kaj mu očita

Foto: Epa javier tebas Glavni zagovornik superlige ostaja nesojeni prvi predsednik Florentino Pérez. O nesoglasjih s predsednikom Real Madrida je Tebas dejal: "Ne gre za osebno vojno med mano in Florentinom. Imava različne poglede poglede na prihodnost nogometa. Florentino nikoli ne izgubi, preseneča me, da tega ne veste. Redko prizna napako."

"To ni vojna s Pérezom, ampak vojna za ekosistem evropskega nogometa. Florentino je podal več kontradiktornih izjav. Govori o učinku koronavirusa, potem pa prizna, da so superligo načrtovali že tri leta. Najbolj so me zmotilo trditve, da želijo rešiti nogomet. Če je to res, zakaj so bili potem tako skrivnosti? Superligo načrtujejo že 20 let. Vsi vemo, da bi bila to katastrofa," meni Tebas in dodaja, da se za preživetje španskega nogometa ne gre bati. 

"Španija ima izjemno prvenstvo, na katerega smo lahko ponosni. Nikogar nismo prosili za pomoč, v bistvu smo celo finančno pomagali drugim športom. Razšili smo naše avdiovizualne storitve in povečali občinstvo. La Liga je prava superliga," je zaključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:13 12. Maj 2021.

    Hja, glede na trmo 3 klubov, ki so najbolj zapufani, ker so lahkomiselno zapravljali, bi rekel, da izjava kar drži. …

  • 18:25 12. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od d0ma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

  • 11:19 12. Maj 2021.

    Kapital je zmeraj zmagal , prej ali slej bo na žalost! V Škodo nogometa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.