Razkrita imena spornega glasovanja

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko je José Mourinho Fifo obtožil, da je priredila glasovaje za zlato žogo, so na dan prišla imena tistih, katerih glasovnice naj bi bile podvržene goljufiji. Dobitnik nagrade za najboljšega trenerja Vicente del Bosque je navedbe trenerja Real Madrida označil za ''otročje''.
Oglej si celoten članek

José Mourinho se januarja ni udeležil prireditve v Zürichu, kjer je bil nominiran za trenerja leta, pred dnevi pa je mednarodno nogometno zvezo obtožil prirejanja glasovanja. ''Ena, dve ali tri osebe so me poklicale in dejale, da so glasovale zame, njihov glas pa je šel drugim (nominirancem, op. a.). Zato nisem šel,'' je povedal Mourinho.

Španski spletni portal Marca razkriva, da so ''ena, dve ali tri osebe'' Goran Pandev (kapetan makedonske reprezentance, Paulo Duarte (selektor Gabona) in Carlos Manuel (selektor Gvineje-Bissau).

Mourinho je prepričan da bi Pandev, s katerim sta sodelovala pri Interju, glasoval zanj, vendar so si uradni makedonski glasovi sledili v naslednjem vrstnem redu: 1. Vicente del Bosque, 2. Roberto Mancini in 3. Jürgen Klopp.

Duarte je zanikal, da je prišlo do nepravilnosti s strani Fife, saj naj ne bi mogel glasovati zato, ker je zamudil rok. ''Prejel sem papirje in dva dni pred koncem glasovanja izbral najboljšega trenerja. Glasoval sem za Mourinha, vendar nisem mogel oddati glasu. Poklical sem Mourinha in mu povedal za zmešnjavo. Kapetan moje ekipe prav tako ni mogel glasovati,'' je povedal Duarte. Neuspešno sta glasovnici poskušala oddati tudi Carlos Manuel in kapetan njegove ekipe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.