Šport > Nogomet
24 ogledov

Razkrita imena spornega glasovanja

jose mourinho EPA
Potem ko je José Mourinho Fifo obtožil, da je priredila glasovaje za zlato žogo, so na dan prišla imena tistih, katerih glasovnice naj bi bile podvržene goljufiji. Dobitnik nagrade za najboljšega trenerja Vicente del Bosque je navedbe trenerja Real Madrida označil za ''otročje''.

José Mourinho se januarja ni udeležil prireditve v Zürichu, kjer je bil nominiran za trenerja leta, pred dnevi pa je mednarodno nogometno zvezo obtožil prirejanja glasovanja. ''Ena, dve ali tri osebe so me poklicale in dejale, da so glasovale zame, njihov glas pa je šel drugim (nominirancem, op. a.). Zato nisem šel,'' je povedal Mourinho.

Španski spletni portal Marca razkriva, da so ''ena, dve ali tri osebe'' Goran Pandev (kapetan makedonske reprezentance, Paulo Duarte (selektor Gabona) in Carlos Manuel (selektor Gvineje-Bissau).

Mourinho je prepričan da bi Pandev, s katerim sta sodelovala pri Interju, glasoval zanj, vendar so si uradni makedonski glasovi sledili v naslednjem vrstnem redu: 1. Vicente del Bosque, 2. Roberto Mancini in 3. Jürgen Klopp.

Duarte je zanikal, da je prišlo do nepravilnosti s strani Fife, saj naj ne bi mogel glasovati zato, ker je zamudil rok. ''Prejel sem papirje in dva dni pred koncem glasovanja izbral najboljšega trenerja. Glasoval sem za Mourinha, vendar nisem mogel oddati glasu. Poklical sem Mourinha in mu povedal za zmešnjavo. Kapetan moje ekipe prav tako ni mogel glasovati,'' je povedal Duarte. Neuspešno sta glasovnici poskušala oddati tudi Carlos Manuel in kapetan njegove ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.