Real Madrid pripeljal odmevno okrepitev

Foto: Epa Thibaut Courtois (levo) se poslavlja od Chelseaja.
Foto: Epa Thibaut Courtois (levo) se poslavlja od Chelseaja.
Aktualni evropski prvaki bodo sklenili velik posel.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je v letošnjem prestopnem roku izgubil Cristiana Ronalda, pridobljena sredstva pa bo počasi vložil nazaj v igralski kader. Že nekaj časa se špekulira, da bo v tabor zmagovalcev Lige prvakov prišel Thibaut Courtois in kot poroča dobro obveščena Marca, je potrditev prestopa le še vprašanje ur.

Prestop zvezdnika Barça razhudila še Handanovićev Inter

Razlogov za prihod Belgijca je več. Eden glavnih je ta, da želi Courtois živeti v Madridu, kjer prebivata njegova sinova. Belgijec, ki je bil razglašen za najboljšega vratarja nedavno minulega svetovnega prvenstva, je v Španiji že igral, do leta 2014 je branil barve madridskega Atlética, v dresu katerega ga je nasledil Jan Oblak.

Courtois je prek agenta svojemu trenutnemu klubu Chelseaju dal vedeti, da si želi prestopa, sedaj je še sam izrazil željo pri novem trenerju Londončanov Mauriziu Sarriju. 

Prestopna bomba PSG za udarni hrvaški duo ponuja 320 milijonov

Tudi Chelsea ima razloge, da Courtoisa pusti v Madrid. Za klube v Premier League se prestopni rok namreč konča že 9. avgusta in tako bi ob hitri prodaji Belgijca Angleži še imeli možnost, da si priskrbijo zamenjavo. Obenem velja poudariti, da ima Courtois s Chelseajem pogodbo le še za naslednjo sezono, kar pomeni, da bi se lahko že prihajajočo zimo pogajal z drugimi klubi, nato pa naslednje poletje zastonj prestopil. Prav slednje dejstvo je razlog, da bo odškodnina za Belgijca razmeroma nizka, po poročanju španskih medijev naj ne bi presegla 40 milijonov evrov.

V zadnjih sezonah se je v golu Reala ustalil Kostaričan Keylor Navas, z njim je klub osvojil tri zaporedne evropske naslove in enkrat La Ligo. V primeru prihoda Courtoisa bi se Navas skoraj zagotovo poslovil od stadiona Santiago Bernabéu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.