Skomina s sporno odločitvijo začinil tekmo v Amsterdamu

Foto: Epa damir skomina var
Real Madrid je tudi s pomočjo Damirja Skomine na prvi tekmi osmine finala premagal Ajax (1:2). Tottenham si je priigral ogromno prednost proti Borussii (3:0).
Oglej si celoten članek

Branilec naslova Real Madrid je v Amsterdamu premagal Ajax (1:2). Po uvodnem golu Karima Benzemaja je odločilni zadetek prispeval rezervist Marco Asensio. Za domače se je med strelce vpisal Hakim Ziyech.

Tekmo je sodila četverica slovenskih sodnikov na čelu z Damirjem Skomino.

Nizozemce je v 37. minuti srečanjav vodstvo popeljal Nicolas Tagliafico, a veselje domačih navijačev ni trajalo dolgo. Skomina je po posvetovanju z videotehnologijo presodil, da je bil Dušan Tadić v prepovedanem položaju.

Ker naj bi srbski napadalec vplival na igro, gol ni obveljal. Najslavnejši slovenski sodnik je bil zaradi odločitve tarča napadov na družbenih omrežjih.

V Amsterdamu so v prvem polčasu bili aktivnejši domači nogometaši, ki so imeli malce več žogo v svoji posesti, sprožili pa so tudi več strelov, a le tri od enajstih v okvir vrat. V 37. minuti so celo zadeli, a so z video tehnologijo Var, prvič v uporabi v evropskih pokalih, zaradi prepovedanega položaja gol razveljavili. Na drugi strani je Real vse štiri strele sprožil proti okviru vrat, a niti enega dovolj dobrega za spremembo izida.

Zato pa so Španci povedli v 60. minuti, ko je po podaji Juniorja Vinicusa zadel Karim Benzema. Petnajst minut pozneje pa so domači po lepi akciji izenačili, zadel je Hakim Ziyech. V 87. minuti so Madridčani znova povedli in prišli do lepe prednosti pred povratno tekmo, ko je zadel Marco Asensio.

Foto: Epa damir skomina

V Londonu pa sta ekipi v prvem polčasu igrali približno enakovredno, s tem da so imeli gosti lepše priložnosti. A že v 47. minuti so domači povedli, potem ko je Heung-Min Son unovčil podajo Jana Vertonghna. Belgijski branilec je v 83. minuti podvojil prednost Londončanov povišal po podaji Sergea Aurierja. Vsega štiri minute pozneje je angleški predstavnik zadel že za 3:0, potem ko je po podaji iz kota zadel Fernando Llorente.

Liga prvakov Ajaxovi huligani zjutraj nad nogometaše Reala

Liga prvakov, 1/8 finala, izidi:

Tottenham - Borussia Dortmund 3:0 (0:0)
Son 47., Vertonghen 83., Llorente 86.

Ajax - Real Madrid 1:2 (0:0)
Ziyech 75.; Benzema 60., Asensio 87.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.