Real zahteva priznanje, da je bil oškodovan

Foto: Epa pablo laso
Madridčani so ogorčeni po razpletu pokalne tekme z Barcelono.
Oglej si celoten članek

Pokalno tekmovanje med Real Madridom in Barcelono je odločil sodnik, ki je v zadnji sekundi tekme dosodil nepravilen blok Anthonyju Randolphu in Barçi pripisal koš, s katerim je povedla s 94:93. 

Triler Sodniški škandal, ob katerem je tudi Dončiću zavrela kri

V Madridu so nad razpletom tekme ogoročeni, čeprav pri tem pozabljajo, da so sodniki v zaključku srečanja spregledali tudi grobo osebno napako Randolpha, kar je Realu sploh omogočilo, da je pet sekund pred koncem prešel v vodstvo.

"To sploh ni bil blok, ampak skok. Odločitev je krojila razplet pokala," je bil nezadovoljen trener Reala Pablo Laso.

Foto: Epa real madrid Bolj zgovoren je bil predsednik košarkarskega dela madridskega kluba Juan Carlos Sánchez-Lázaro. "Blok je bil povsem legalen. Drugi leto zapored je v finalu prišlo do odločitve v škodo Reala. Randolph ni storil ničedar narobe. Nekaj podobnega se je zgodilo lani, vendar smo se ugriznili v jezik. Tokrat ne bomo ostali tiho. Poteza je bila v skladu s pravili. Lahko govorite, kar želite. Takšno je naše mnenje, vendar ne morem ničesar spremeniti," je povedal Sánchez-Lázaro in dodal, da si je posnetek ogledal z vseh razpoložljivih zornih kotov. "Tako kot lani se je zgodilo v ključnem trenutku. Morda je to posledica pomanjkanja sredstev za sodnike, morda so se preprosto zmotili. Preprečiti moramo, da se na takšen način škoduje tekmi. Barcelona bi lahko zmagala, a treba je sprejemati prave odločitve," je prepričan predsednik, ki pritožbe ne načrtuje.

"Nimamo podlage za pritožbo. V tem primeru ne bomo ničesar dosegli. ACB sem zaprosil za uradno izjavo. Priznajo naj, da so naredili napako. Ničesar ne želim odvzeti Barceloni, ki bi v vsakem primeru lahko zmagala, vendar nočem, da se to še kdaj ponovi. Kar je preveč, je preveč," je sklenil razjarjeni Sánchez-Lázaro

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.