"Boljši od Vettla? Brez kančka dvoma!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Glavni svetovalec Red Bulla meni, da Max Verstappen po dirkaških sposobnostih prekaša Sebastiana Vettla.
Oglej si celoten članek

Novopečeni svetovni prvak Max Verstappen (Red Bull) je po mnenju dr. Helmuta Marka, glavnega svetovalca avstrijske ekipe, ki je v nedavno končani sezoni uspela prekiniti sedemletno prevlado Mercedesa, boljši dirkač od Sebastiana Vettla.

Slednji je med letoma 2010 in 2013 z Red Bullom osvojil kar štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka in nanizal 38 zmag na dirkah za veliko nagrado. 

Nekaj časa je celo kazalo, da bi lahko Nemec nekoč ogrozil rekorde rojaka Michaela Schumacherja, preden je po selitvi v rdečo garažo začel postopoma izgubljati svojo ostrino, kar je načelo njegov dirkaški ugled.

Pogrešan Ali Hamilton molči, ker zapušča F1? Toto Wolff odgovarja

"Ja, brez kančka dvoma," je na vprašanje, ali je Verstappen najboljši dirkač v zgodovini moštva, odvrnil dr. Helmut Marko in razkril, po čem se mladenič najbolj razlikuje od konkurence.

"Max ne potrebuje ogrevanja. V dežju nekateri dirkači potrebujejo tudi pet ali osem krogov. Max zapelje na stezo in postavi najhitrejši čas v prvem poskusu. Poglejte samo progo v Džedi (VN Savdske Arabije, op. a.), ki je nihče ni dobro poznal. Drugi so se vozili po stezi, nato je prišel Max in... bum! Najhitrejši čas v vseh treh sektorjih. To je samo ena njegovih izjemnih lastnosti," je dodal svetovalec avstrijske ekipe.

Upanje ugaša "Schumacher je že 2922 dni ujetnik v svojem telesu"

Foto: Epa verstappen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.