Remco po etapi spregovoril o svojem stanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svetovni prvak je dejal, da mu je potek šeste etape povsem ustrezal.
Oglej si celoten članek

Svetoni prvak Remco Evenepoel je v peti etapi dvakrat obležal na cestišču in si pri tem poškodoval desno stran svojega telesa in križnico.

"Če bo šlo vse po sreči, bo z dobro masažo, z osteopatsko terapijo ter dobrim počitkom ponoči, stanje nekoliko boljše. Minilo bo nekaj dni, da bo hematom izginil. Upamo, da bo zakrčenost mišic odpravljena že prej, a ga jutri čaka zelo težek dan," je sicer dan pred šesto etapo, ki je potekala v okolici Neaplja, dejal zdravnik moštva Soudal Quick-Step Toon Cruyt.

A že pred začetkom četrtkove preizkušnje so belgijski ljubitelji kolesarstva prejeli dobro novico. Evenepoel je bil na predstavitvi dobro razpoložen, v Neaplju, ki je v zadnjih dneh ponorel zaradi nogometa, Napoli je tretjič v zgodovini in prvič po 33 letih postal italijanski prvak, pa je nekdanji nogometaš brez težav 'žongliral' z žogo.

Foto: Profimedia Remco Evenepoel

Po etapi je potrdil, da ni imel večjih težav. "Padca s pete etape ne bosta vplivala na mojo vožnjo v jutrišnji prvi gorski preizkušnji," je novinarjem belgijske Sporze zagotovil svetovni prvak.

"Danes je bila hitra etapa, a smo se na spustih vseskozi nahajali v ospredju, na cilj pa prišli povsem varno. Odlično, ne?" se je ozrl na četrtkovo vožnjo, ki jo je v ciljnem sprintu sicer dobil Mads Pedersen.

"Še vedno imam nekoliko 'trdo' nogo, vendar nisem zaostal: to je bilo dobro. Jutri me to ne bo več oviralo. Bolečina je le površinska. Za mano je dober dan," je pred prvim pravim bojem optimističen belgijski šampion, ki je skupno tretji, pred največjim tekmecem za skupno zmago Primožem Rogličem pa ima 44 sekund naskoka.

V petek bo na sporedu sicer prva velika gorska etapa letošnjega Gira. Kolesarji se bodo na 218 km dolgi trasi od Capue do Gran Sasso d'Italie povzpeli za 3900 m, čaka pa jih tudi ciljni vzpon, na katerem se bodo dvignili nad 2000 metrov nadmorske višine. Po koncu etape bomo tako videli, ali se Evenepoel resnično počuti dokaj dobro, ali pa je želel nekoliko prikriti svoje slabosti.

Pričakuje se, da bodo ostale ekipe resno preizkusile njegovo stanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.