Rezervist presenetil prvake

Foto: Žurnal24 Glen Davis je Shrek, Nate Robinson je Osliček. Oba sta še naprej Kelta. (Foto: R Foto: Žurnal24 Robinson Boston Celtics LA Lakers Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Gasol Bryant LA Lakers Boston celtics Foto: Žurnal24 Allen Boston Celtics Foto: Žurnal24 Garnett Boston Celtics Foto: Žurnal24 Gasol Bryant Lakers Boston Perkins Foto: Žurnal24 Wallace Pierce Boston Foto: Žurnal24 Kobe Bryant LA Lakers Foto: Žurnal24 Kobe Bryant ni imel dovolj pomoči soigralcev. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Pau Gasol LA Lakers Foto: Žurnal24 Davis Robinskon Boston Celtics Foto: Žurnal24 Davis Robinskon Boston Celtics Foto: Žurnal24 Rondo Artest Boston Celtisc LA Lakers
Rezervist Glen Davis je košarkarjem Boston Celtics v veliki meri pripomogel do druge zmage (96:89) in izenačenja v finalni seriji lige NBA na 2:2 proti ekipi LA Lakers.
Oglej si celoten članek

Glen Davis – Big Baby – je polovico od svojih 18 točk dosegel v zadnji četrtini, ki so jo Boston Celtics dobili za devet točk in pred domačimi navijači finalno serijo lige NBA proti aktualnim prvakom Los Angeles Lakers izenačili na 2:2. V primeru poraza bi zaostajali z 1:3, to pa je zaostanek, ki ga v finalu ni uspelo nadoknaditi še nobenemu moštvu.

Šest trojk Bryanta premalo
Odločilna je bila serija gostiteljev v zadnji četrtini, ko so osem minut pred koncem zaostanek za dve točki po delnem izidu 9:0 (pet točk Davisa in štiri Raya Allena) spremenili v vodstvo z 71:64, prednosti pa iz rok niso izpustili do konca. Prvi strelec Bostona, šest igralcev je doseglo vsaj 10 točk, je bil Paul Pierce z 19 točkami, ki pa je v prvem polčasu zadel le devet košev. Pri Jezernikih, ki so skok izgubili z 41:34, je spet blestel Kobe Bryant s 33 točkami, zadel je tudi šest od enajstih poskusov za tri točke. Mejo desetih točk je uspelo doseči le še Pau Gasolu (21) in Lamaru Odomu (10). Saša Vujačič je na parketu preživel natanko sedem minut, v tem času pa je v statistiko vpisal dva skoka in podajo.

Peta tekma bo v noči na ponedeljek v Boston Gardnu, nato pa se serija seli v Los Angeles, kjer bo na sporedu šesta in morebitna odločilna sedma tekma.

Liga NBA, finale:
Boston Celtics : Los Angeles Lakers 96:89 /2:2/
Pierce 19, Davis 19, Garnett 13; Bryant 33, Gasol 21, Odom 10, Vujačič 0, 2 sk. in 1 as.

* - V poševnicah je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.