Šport > Košarka
10 ogledov

Rezervist presenetil prvake

Glen Davis je Shrek, Nate Robinson je Osliček. Oba sta še naprej Kelta. (Foto: R
1/14
Žurnal24 main
Rezervist Glen Davis je košarkarjem Boston Celtics v veliki meri pripomogel do druge zmage (96:89) in izenačenja v finalni seriji lige NBA na 2:2 proti ekipi LA Lakers.

Glen Davis – Big Baby – je polovico od svojih 18 točk dosegel v zadnji četrtini, ki so jo Boston Celtics dobili za devet točk in pred domačimi navijači finalno serijo lige NBA proti aktualnim prvakom Los Angeles Lakers izenačili na 2:2. V primeru poraza bi zaostajali z 1:3, to pa je zaostanek, ki ga v finalu ni uspelo nadoknaditi še nobenemu moštvu.

Šest trojk Bryanta premalo
Odločilna je bila serija gostiteljev v zadnji četrtini, ko so osem minut pred koncem zaostanek za dve točki po delnem izidu 9:0 (pet točk Davisa in štiri Raya Allena) spremenili v vodstvo z 71:64, prednosti pa iz rok niso izpustili do konca. Prvi strelec Bostona, šest igralcev je doseglo vsaj 10 točk, je bil Paul Pierce z 19 točkami, ki pa je v prvem polčasu zadel le devet košev. Pri Jezernikih, ki so skok izgubili z 41:34, je spet blestel Kobe Bryant s 33 točkami, zadel je tudi šest od enajstih poskusov za tri točke. Mejo desetih točk je uspelo doseči le še Pau Gasolu (21) in Lamaru Odomu (10). Saša Vujačič je na parketu preživel natanko sedem minut, v tem času pa je v statistiko vpisal dva skoka in podajo.

Peta tekma bo v noči na ponedeljek v Boston Gardnu, nato pa se serija seli v Los Angeles, kjer bo na sporedu šesta in morebitna odločilna sedma tekma.

Liga NBA, finale:
Boston Celtics : Los Angeles Lakers 96:89 /2:2/
Pierce 19, Davis 19, Garnett 13; Bryant 33, Gasol 21, Odom 10, Vujačič 0, 2 sk. in 1 as.

* - V poševnicah je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.