Rimljani z ganljivim odzivom na Alfiejovo smrt

Foto: Epa AS Roma Liverpool Alfie Foto: Epa AS Roma Liverpool Alfie Foto: Epa AS Roma Liverpool Alfie
Prezgodnje slovo Alfieja Evansa je v Italiji močno odmevalo.
Oglej si celoten članek

V sredo je Liverpool na gostovanju pri AS Romi kljub porazu napredoval v finale Lige prvakov. Srečanje na rimskem Olimpicu je spremljalo več kot 60.000 gledalcev, obračun pa se je začel z žalostnim pridihom.

Pretekli teden je namreč izdihnil 23-mesečni Alfie Evans, v Liverpoolu rojeni malček je umrl zaradi možganske okvare. Alfiejvi starši so si v zadnjih tednih prizadevali, da bi njunega sina prepeljali v Italijo, potem ko so britanski zdravniki sklenili, da mu ne morejo več pomagati. Kljub množični javni podpori za selitev je Alfie ostal in umrl na Otoku.

Prenehal dihati Umrl je mali borec Alfie

Navijači Rome so že ob gostovanju v mestu Beatlov prejšnji teden vzklikali parole v podporo takrat še živemu Alfieju, izkazali so se tudi na povratni tekmi.

Pred začetkom srečanja so izobesili velik transparent, na katerem je pisalo: "Adijo mali Alfie ... počivaj med angeli!" Vse skupaj so pospremili s skandiranjem Alfiejevega imena. Na stadionu se je pojavilo še več transparentov, tudi takšni z opominom za "morilce iz bolnišnice".

Grenko spoznanje Skomina se je po tekmi zlomil v garderobi

V Italiji in Vatikanu so si javno prizadevali, da bi malčka preselili v rimsko pediatrično kliniko Bambino Gesù, toda britanske oblasti so to odklonile, češ da bi bila premestitev nesmiselna. 

Alfie je sicer v nasprotju z napovedmi britanskih zdravnikov izdihnil šele pet dni po tem, ko so ga odklopili z aparatov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.