Šport > Nogomet
2258 ogledov

Rimljani z ganljivim odzivom na Alfiejovo smrt

AS Roma Liverpool Alfie
1/3
Epa
Prezgodnje slovo Alfieja Evansa je v Italiji močno odmevalo.

V sredo je Liverpool na gostovanju pri AS Romi kljub porazu napredoval v finale Lige prvakov. Srečanje na rimskem Olimpicu je spremljalo več kot 60.000 gledalcev, obračun pa se je začel z žalostnim pridihom.

Pretekli teden je namreč izdihnil 23-mesečni Alfie Evans, v Liverpoolu rojeni malček je umrl zaradi možganske okvare. Alfiejvi starši so si v zadnjih tednih prizadevali, da bi njunega sina prepeljali v Italijo, potem ko so britanski zdravniki sklenili, da mu ne morejo več pomagati. Kljub množični javni podpori za selitev je Alfie ostal in umrl na Otoku.

Umrl je Alfie Evans Prenehal dihati Zdravje Umrl je mali borec Alfie

Navijači Rome so že ob gostovanju v mestu Beatlov prejšnji teden vzklikali parole v podporo takrat še živemu Alfieju, izkazali so se tudi na povratni tekmi.

Pred začetkom srečanja so izobesili velik transparent, na katerem je pisalo: "Adijo mali Alfie ... počivaj med angeli!" Vse skupaj so pospremili s skandiranjem Alfiejevega imena. Na stadionu se je pojavilo še več transparentov, tudi takšni z opominom za "morilce iz bolnišnice".

damir skomina Grenko spoznanje Šport Skomina se je po tekmi zlomil v garderobi

V Italiji in Vatikanu so si javno prizadevali, da bi malčka preselili v rimsko pediatrično kliniko Bambino Gesù, toda britanske oblasti so to odklonile, češ da bi bila premestitev nesmiselna. 

Alfie je sicer v nasprotju z napovedmi britanskih zdravnikov izdihnil šele pet dni po tem, ko so ga odklopili z aparatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice