Šport > Nogomet
2865 ogledov

Italijani besni kot risi: "To je sramota!"

Damir Skomina Epa
Rimljani po izpadu v polfinalu Lige prvakov besni na Damirja Skomino.

Predsednik italijanskega nogometnega kluba Rome James Pallotta in športni direktor Monchi sta po izpadu v polfinalu evropske lige prvakov proti angleškemu Liverpoolu z ostrimi besedami napadla slovenske sodnike na čelu z Damirjem Skomino, vodstvo Evropske nogometne zveze (Uefa) pa pozvalo, da uvedejo videotehnologijo VAR.

damir skomina Grenko spoznanje Šport Skomina se je po tekmi zlomil v garderobi

Roma je na sredini povratni polfinalni tekmi na svojem olimpijskem stadionu slavila s 4:2, a izpadla zavoljo poraza na prvi tekmi v Liverpoolu z 2:5. Vodilna moža zasedbe iz večnega mesta sta se obregnila nad sodniškimi odločitvami slovenskih sodnikov, najbolj pa sta jih zmotili dve nedosojeni 11-metrovki za Romo.

V prvem primeru slovenski sodniki niso piskali očitnega prekrška nad Edinom Džekom v angleškem kazenskem prostoru, saj so nepravično dosodili prepovedani položaj napadalca iz BiH, v drugem primeru pa nista kaznovala igranje z roko branilca angleškega moštva Trenta Alexandra-Arnolda v kazenskem prostoru Liverpoola po strelu Stephana El Shaarawyja.

roma | Avtor: Epa Epa

"Čas je, da italijanski klubi povzdignemo svoj glas. V zadnjem obdobju ni bila oškodovana le Roma, podobno usodo je doživel tudi Juventus na četrtfinalni tekmi proti madridskemu Realu. Liverpoolu čestitamo za preboj v veliki finale, a moramo opozoriti na grobe in nedopustne sodniške napake. Na prvi polfinalni tekmi na stadionu Anfield Road je Liverpool tretji gol dosegel iz prepovedanega položaja, na povratni tekmi nam sodniki niso dosodili dve 11-metrovki. Nismo oškodovani le po finančni plati, sporne sodniške odločitve so razvrednotile naše minulo delo in zadušile našo strast do nogometa. Čas je, da Uefa na tako pomembnih tekmah uvede videotehnologijo VAR," je po porazu bentil Monchi.

Damir Skomina Napake Šport Sojenje Slovencev razburilo mnoge

Predsednik rimskega moštva Pallotta je sodniške odločitve na povratni tekmi označil za naravnost sramotne in ponižujoče. "Po povratni polfinalni tekmi je kristalno jasno, da liga prvakov nujno potrebuje tehnologijo VAR," je dejal ameriški poslovnež Pallotta, ki je od leta 2012 prvi mož Rome.

Komentarjev 2
  • 03a22797237ce84cc413aa3240ab4331bd637aab 15:22 03.maj 2018.

    Ko so pa Laški pravičniki srali je pa bilo vse OK.

  • Žurnalček 13:56 03.maj 2018.

    Prva roka je bila penal , druga pa je in ni ! Ofsaid in nato faul vratarja nad napadalcem Rome ,; kdo jim je kriv , zakaj pa nimajo ogledov posnetka ! Da ga imajo , ne bi bilo dileme !

Sorodne novice