Šport > Nogomet
119 ogledov

Salah zbira nagrade

Mohamed Salah Epa
Novo priznanje za napadalca Liverpoola.

Napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola Mohamed Salah, ki je to sezono v prvenstvu zabil 31 golov; več od njega jih ima v Evropi le zvezdnik Barcelone Lionel Messi (32), je danes prejel nagrado novinarjev za najboljšega angleškega nogometaša leta. Egipčan je v glasovanju zmagal pred Belgijcem Kevinom de Bruynom (Manchester City). Minuli mesec je 25-letni Salah že prejel nagrado za nogometaša leta po izboru sindikata profesionalnih nogometašev PFA.

Novinarji nagrado za najboljšega nogometaša v Angliji podeljujejo od leta 1948.

Jürgen Klopp, Željko Buvač Nenadno Šport Klopp izgubil "Možgane" pred tekmo z Romo

Salah je skupno za rdeče to sezono zabil 43 golov, kljub temu pa je izjemno tesno zmagal v glasovanju pred De Bruynom; med več kot 400 novinarji je na koncu odločilo manj kot 20 glasov. Skupno sta Salah in De Bruyne pobrala več kot 90 odstotkov vseh glasov. Na tretjem mestu je v glasovanju končal napadalec Tottenhama Harry Kane.

Salah pa je to sezono v igri še za prestižnejšo nagrado - zlato kopačko, nagrado za najboljšega strelca evropskih tekmovanj. Za zdaj je po minulem hat-tricku, s katerim je pred dvema dnevoma pomagal Barceloni do še sedmega naslova prvaka v La Ligi v zadnjih desetih sezonah, zgolj za gol v vodstvu z 32 zadetki argentinski virtuoz Messi, ki je bil doslej že štirikrat najboljši strelec evropskih tekmovanj.

mohamed salah Incident Šport Salah v resnih težavah
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice