Šport > Nogomet
413 ogledov

Mourinho: Ljudje govorijo, da sem jaz prodal Salaha ...

Jose Mourinho Epa
Portugalski trener je pojasnil ozadje selitve egipčanskega zvezdnika iz Chelseaja v Fiorentino.

Trener angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Uniteda José Mourinho je zanikal, da bi bil kot nekdanji trener Chelseaja odgovoren za odhod trenutno enega najbolj vročih nogometašev na svetu, zvezdnika Liverpoola Mohameda Salaha, iz Stamford Bridgea pred dvema letoma.

Po vnovični izvrstni predstavi 25-letnega Egipčana na prvi tekmi polfinala Lige prvakov proti AS Romi v torek, ko je proti svojem nekdanjem moštvu dvakrat zatresel mrežo in dvakrat podal za zadetek, se v Salahovih nekdanjih klubih išče odgovorne za to, da ni več njihov član. Pri tem Mourinho, ki je modre vodil od leta 2013 do 2015, zanika, da je on odgovoren za odhod Salaha iz Chelseaja v Italijo. Pod njegovim vodstvom je namreč Egipčan dobil zelo malo priložnosti, leta 2015 je bil zato posojen v Fiorentino, leto kasneje pa dokončno prodan Romi. Od tam je po koncu lanske sezone za 42 milijonov evrov prestopil k Liverpoolu.

mohamed salah Fenomen Šport Reči, ki delajo Salaha posebnega

"Ljudje govorijo, da sem jaz tisti, ki je prodal Salaha, ko je resnica ravno obratna. Jaz sem ga pripeljal v Chelsea," je za ESPN Brasil povedal Mourinho. O pomanjkanju priložnosti za Salaha pri Chelseaju pa je dejal: "Prišel je kot mlad fant, fizično ni bil pripravljen, niti psihično." Zato ga je Chelsea leta 2015 posodil Fiorentini. "To si je želel tudi sam. Želel je več igrati, se razviti ... zato smo ga posodili Fiorentini, kjer se je začel razvijati," pravi 55-letni portugalski strateg. Leta 2016, ko ga je londonski klub prodal Romi, Mourinho ni bil več trener Chelsea. "Da se razumemo, na koncu ga je Chelsea odločil prodati."

Mourinho ni edini, ki je v zadnjih dneh moral odgovarjati na vprašanja o prodaji Salaha. Že pred dnevi je športni direktor Rome Ramón Rodríguez Verdejo Monchi za španski radio Onda Cero zanikal krivdo za odhod Salaha k Liverpoolu. Kot je dejal, je bil klub v to prisiljen zaradi pravil Evropske nogometne zveze Uefa o finančni vzdržnosti. "Res je, prodal sem Salaha, vendar zaradi zahtev Uefe," je po porazu Rome z 2:5 na Anfieldu dejal Monchi. Če Salaha ne bi prodal, bi Roma zaradi kršitev pravil t. i. finančnega fairplaya ostala brez nastopa v Ligi prvakov, je dodal.

messi ronaldo Resna konkurenca Šport Izzivalec, ki lahko konča prevlado Messija in Ronalda

Salah, ki je letos v vseh tekmovanjih dosegel že 43 zadetkov, je ta teden prejel nagrado za najboljšega nogometaša leta v Premier League za sezono 2017/18 po izboru združenja angleških nogometnih igralcev. V zadnjih dneh pa se omenja kot resen protikandidat Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu za Fifino nagrado zlata žoga za najboljšega nogometaša leta.

Mourinho ob tem ni posebej presenečen nad napredkom svojega nekdanjega varovanca. "Gre za odličnega igralca, ki je na vrhuncu zrelosti. Pridobil je izkušnje in se odlično vklopil v igro trenutnega moštva, trenerja in kluba kot celote. Zato me vse skupaj niti ne preseneča pretirano."

Mohamed Salah | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice