Šport > Nogomet
102 ogledov

V finalu velika poslastica

Olivier Giroud Epa
Manchester United je dobil nasprotnika v finalu FA pokala.

Po Manchester Unitedu se je v finale najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu uvrstil še Chelsea. Ta je v drugem polfinalu z 2:0 premagal Southampton.

Ključni mož za zmago Londončanov je bil Olivier Giroud, ki je v lanskem finalu sicer podal za odločilni zadetek Arsenala prav proti Chelseaju, s topničarji pa je FA lovoriko osvojil v letih 2014, 2015 in 2017. Asistent je bil tudi pri odločilnem zadetku leta 2014, prav tako je podal Aaronu Ramseyju, leto kasneje pa je zabil enega izmed golov v finalu.

Francoski napadalec je tokrat na samem začetku drugega polčasa izvedel malo mojstrovino, ko se je po podaji Edena Hazarda sprehodil skozi obrambo Southamptona in zadel za 1:0. Girouda je deset minut pred koncem tekme zamenjal Alvaro Morata, Španec pa se je hitro zatem vpisal med strelce, z glavo je zadel po podaji rojaka Cesarja Azpilicuete.

Svetniki bi lahko že pred drugim golom Chelseaja izenačili rezultat, a je strel Nathana Redmonda od daleč vratar Willy Caballero le s težavo zaustavil, kasneje pa je vratnico iz težkega položaja zadel še Charlie Austin. Morata je imel še eno veliko priložnost, a so njegov strel zaustavili na golovi črti, ko je že premagal vratarja.

Finale bo ponovitev tistega iz leta 2007, ko je Jose Mourinho, ki zdaj vodi Manchester United, Chelsea popeljal do zmage z 1:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.