Šport > Nogomet
624 ogledov

Izzivalec, ki lahko konča prevlado Messija in Ronalda

messi ronaldo Epa
Napadalec Liverpoola je v letošnji sezoni dosegel več golov kot zvezdnika španske La Lige.

Mohamed Salah, najboljši nogometaš sezone v Premier League po izboru združenja profesionalnih igralcev, je odigral izjemno četrtfinalno tekmo Lige prvakov na Anfieldu, kjer je Liverpool s 5:2 premagal AS Romo.

mohamed salah Stoječe ovacije Šport Anfield se klanja "egipčanskemu kralju", Roma po čudežu še upa

Salah je dosegel dva gola in dve podaji ter ključno pripomogel k visokemu vodstvu domače ekipe, ki je v 68. minuti povedla s 5:0. Rimljani so v zaključku srečanja dosegli dva zadetka in tako ohranili možnosti za preobrat na povratni tekmi v večnem mestu.

Salah je letos zabil že 43 golov v vseh tekmovanjih in na lestvici najboljših strelcev prehitel Cristiana Ronalda (42) ter Lionela Messija (40). Omenjena nogometaša sta si od leta 2008 razdelila deset zaporednih zlatih žog, letos pa bosta, kot kaže, imela resno konkurenco. 

mohamed salah | Avtor: Epa Epa

Liverpool se trenutno nahaja na tretjem mestu ligaške lestvice in je še vedno v igri za drugo, ki ga drži Manchester United. Salah je z 31 goli najboljši strelec Premier League.

Bolj kot dogajanje v domačem prvenstvu bo za Egipčana pomemben razplet letošnje sezone Lige prvakov, ki je bila v zadnjih sezonah odločilen dejavnik pri glasovanju za najprestižnejšo individualno nagrado.

Messi je zadnjo zlato žogo prejel leta 2015. Tisto sezono je Barcelona osvojila t.i. "trojček", vključno z Ligo prvakov. Ronaldo je nagrado prejel trikrat v zadnjih štirih letih (2014, 2016, 2017), vselej takrat, ko se je Real Madrid polastil pokala z velikimi ušesi.

Salah si je z Liverpoolom priigral odlično izhodišče za napad na šesto evropsko krono in prvo po letu 2005. Če se bodo redsi uvrstili v finale, jih tam čaka zmagovalec dvoboja med Realom in Bayern Münchnom.

cristiano ronaldo Liga prvakov Šport Drevi spopad velikanov

Na glasovanje bi lahko pomembno vplival tudi razplet svetovnega prvenstva v Rusiji, na katerem se bodo nogometaši merili od 14. junija do 15. julija.

Zadnji nogometaš pred Messijem in Ronaldom, ki je prejel zlato žogo, je bil Brazilec Kaka leta 2007.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice