Šport > Nogomet
950 ogledov

Klopp izgubil "Možgane" pred tekmo z Romo

Jürgen Klopp, Željko Buvač
V Liverpoolu je prišlo do pretresa na klopi.

Liverpool se bo v sredo znova pomeril z Romo v polfinalu lige prvakov, angleški klub je prvo tekmo na domačem Anfieldu dobil s 5:2 in je tako na lepi poti do finala v najprestižnejšem evropskem tekmovanju. Še pred tednom se je zdelo, da je pri rdečih zaradi tega dosežka vse rožnato, a po pisanju otoških medijev temu ni tako.

Po zapisih sta se sprla Jürgen Klopp in njegova desna roka na klopi Liverpoola Željko Buvač, strokovnjaka sodelujeta že 17 let, njuna skupna pot je potekala od Mainza preko Borussie Dortmund do angleškega velikana, zdaj pa je slednji po prepiru zapustil Anfield. Samo dva dneva pred povratnim dvobojem z Rimljani je tako prišlo do šoka v garderobi rdečih.

"V zadnjem času se je njuno razmišljanje začelo precej razlikovati. Včasih je Klopp poslišal le Buvačeve nasvete, zdaj pa ta ni več niti prisoten na sestankih o taktiki, ni vključen v izbiro ekipe ter nima pomembne vloge na treningih," je izjavil vir blizu kluba. 

Za številne je prav Buvač človek, ki je glavni kreator uspešne taktike v igri Kloppovih moštev. 'Možgani' je sicer nadimek, ki ga je nekdanji Kloppov soigralec pri Mainzu dobil že v Nemčiji, kjer ga izjemno cenijo. Leta 2001 je Klopp za svojega pomočnika pri Mainzu izbral Buvača, skupaj sta se preselila v Borussio, kasneje pa je Klopp svoj prihod v Liverpool pogojeval tudi s tem, da Angleži podpišejo pogodbo z njegovim sodelavcem.

Klub se je odzval na zapise v medijih. V izjavi za javnost so pri Liverpoolu zapisali, da Buvač ostaja zaposlen v klubu, tega naj bi zapustil le začasno zaradi privatnih razlogov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.