Šport > Nogomet
12554 ogledov

Salah v resnih težavah

mohamed salah Epa Liverpool je z eno nogo že v finalu Lige prvakov, potem ko je na prvi tekmi s 5:2 premagal Romo. Salah je zabil dva gola in prispeval dve podaji.
Konec ligaške sezone za enega najboljših nogometašev na svetu?

Zvezdniku Liverpoola in enemu najbolj vročih nogometašev ta hip Mohamedu Salahu grozi kazeh treh tekem, ker je na tekmi 36. kroga Premier League s pestjo zamahnil proti branilcu Stoke Cityja Brunu Martinsu Indiju.

Tekma na Anfieldu se je končala brez zmagovalca (0:0).

Glavni sodnik Andre Marriner incidenta, ki se je zgodil pred koncem prvega polčasa, ni opazil. Po pravilih Angleške nogometne zveze (FA) vsi primeri nasilnega vedenja, ki ga sodniki med tekmo spregledajo, gredo v presojo tričlanskemu odboru nekdanjih delivcev pravice, ki morajo nato sprejeti soglasno odločitev, ali si je nogometaš zaslužil rdeči karton.

Salah bi lahko dobil tri tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da je ligaške sezone zanj konec. S tem bi ostal brez možnosti, da v boju za zlati čevelj, ki ga vsako leto prejme najboljši strelec v evropskih nogometnih ligah, izzove Lionela Messija.

Argentinski napadalec je v nedeljo dosegel hat-trick na tekmi z Deportivom in tako tudi uradno potrdil 25. ligaško lovoriko katalonskega velikana. Prav tako je na lestvici najboljših strelcev prehitel Salaha, saj ima zdaj na računu 32 zadetkov, zvezdnik Liverpoola pa enega manj (31).

Messi se poteguje za peti zlati čevelj v karieri (2010, 2012, 2013, 2017), s katerim bi na lestvici prehitel Cristiana Ronalda (2008, 2011, 2014, 2015).

Salah se poteguje za prvo priznanje.

Egipčan bi se sicer lahko izognil kazni, glede na to, da je tričlanski odbor prejšnji teden pogledal skozi prste Ahmedu Hegaziju (West Brom), čeprav je ta na tekmi namerno v trebuh udaril Dannyja Igsa (Liverpool). 

Nekdanji sodniki si incident ogledajo vsak posebej, nato pa morajo sprejeti soglasno odločitev. Ker se v primeru Hegazija niso mogli zediniti, jo je nogometaš West Broma odnesel brez posledic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice